13.2 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPrimele drone „kamikaze” din Franța vor sosi în Ucraina „în săptămânile următoare”

Primele drone „kamikaze” din Franța vor sosi în Ucraina „în săptămânile următoare”

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a transmis că testele primei muniții, operate de la distanță din Franța, au fost un succes

Franța a testat primele sale drone „kamikaze” și le va livra Ucrainei „în săptămânile următoare”, a declarat ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, scrie kyivindependent.com.

„Testele primei muniții operate de la distanță din Franța, numite și „drone kamikaze” au fost un „succes”, a spus Lecornu.

Dronele sunt o capacitate vitală pe câmpurile de luptă ucrainene, notează sursa citată. Rusia a folosit pe scară largă drone kamikaze, cum ar fi Shahed-urile iraniene, pentru a viza orașele și infrastructura ucrainene sau Lancet-urile, fabricate la nivel național împotriva trupelor Kievului.

Odată cu această creștere a importanței sistemelor fără pilot pe câmpurile de luptă moderne, Lecornu mizează pentru armata franceză pe comenzi de 2.000 de astfel de drone, iar primele 100 vor fi trimise în Ucraina.

De la începutul războiului la scară largă în 2022, Franța a alocat aproximativ 3,5 miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei, inclusiv obuziere Caesar și vehicule blindate AMX-10. Parisul s-a angajat, de asemenea, să furnizeze avioane Mirage 2000, anul viitor.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Ordin de evacuare obligatorie pentru patru localități din nord-estul regiunii Harkov

Kupiansk este un oraș strategic din regiunea Harkov, care a fost ocupat temporar de trupele ruse, în 2022, dar a fost recuperat de ucraineni Guvernatorul...

Ciolacu nu-l „iartă” pe Ciucă: Pentru prima dată îmi este şi jenă să vă răspund

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, i-a răspuns marţi seara liderului liberalilor, Nicolae Ciucă, după ce acesta din urmă i-a solicitat prim-ministrului "să explice de...

Ordin de evacuare obligatorie pentru patru localități din nord-estul regiunii Harkov

Kupiansk este un oraș strategic din regiunea Harkov, care a fost ocupat temporar de trupele ruse, în 2022, dar a fost recuperat de ucraineni Guvernatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă