21 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăPoliticăElena Lasconi atacă partidele politice concurente: "Ştim cu câţi penali au defilat...

Elena Lasconi atacă partidele politice concurente: „Ştim cu câţi penali au defilat şi PSD şi PNL”

Președintele USR, Elena Lasconi, a declarat marți că, într-o Românie normală, atunci când se inițiază o urmărire penală, este esențial ca decizia să fie validată și de un judecător.

Aceasta subliniază importanța transparenței și a respectării procedurilor legale în procesul de justiție, argumentând că o astfel de abordare ar contribui la consolidarea încrederii publicului în sistemul judiciar.

Ce spune Elena Lasconi

Lasconi a insistat asupra necesității de a asigura un echilibru între eficiența anchetelor penale și protejarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

Eu cred că, într-o Românie normală, atunci când este începută urmărirea penală de către un procuror, am mai avea nevoie şi pe părerea unui judecător, iar decizia Biroului Naţional, care a fost dată în unanimitate, a fost aceasta că, dacă în primă instanţă este găsit vinovat oricine, nu Clotilde Armand, orice membru al USR, trebuie să îşi dea demisia din toate funcţiile publice şi va fi exclus. Nu cred că trebuie lăsate toate la mâna procurorului, până când nu se ajunge în instanţă, unde vrem să auzim şi părerea unui judecător, a precizat Elena Lasconi.

Referindu-se la anunţul de marţi al PSD potrivit căruia pe listele electorale ale partidului pentru alegerile parlamentare să nu fie incluse persoane care au fost trimise în judecată pentru fapte de corupţie, liderul USR a opinat că „tot ceea ce se întâmplă acum nu arată altceva decât o mare ipocrizie” şi o „minciună”, scrie Agerpres.

Ştim cu câţi penali au defilat şi PSD şi PNL. Ok, îi scoate de pe listele de la Camera Deputaţilor şi de la Senat şi după aceea îi pune bine mersi prin diferite agenţii, prin diferite consilii de administraţie, pe bani mai buni. Nu se va întâmpla absolut nimic. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba. Noi am decis asta, trebuia să trasăm o linie roşie, să vedem exact unde ne situăm şi astăzi avem şi Comitet Politic şi, de asemenea, voi introduce şi în Comitetul Politic acest punct pentru a fi foarte clare lucrurile. (…) Ei, chiar dacă pozează că acum o să scoată de pe listă „penalii” asupra cărora s-a început cercetarea penală, o să le găsească un loc călduţ prin diferite consilii de administraţii sau prin agenţii. O să le găsească un loc care să fie chiar mai bine plătit. De 35 de ani fac asta, de 35 de ani vedem cu cine defilează PSD şi PNL, a mai spus Lasconi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nelu Tătaru: Sănătatea nu ar trebui să aibă culoare politică

În spitalul din Huși tratez, dorm, mănânc, plâng, râd și îmi petrec majoritatea timpului de mai bine de 18 ani, spune medicul Tătaru Deputatul PNL,...

Ford Otosan Craiova deschide comenzile pentru E-Tourneo Courier, versiunea electrică a modelului de pasageri

Ford Otosan Craiova a început să accepte comenzi pentru Ford E-Tourneo Courier, varianta electrică a modelului comercial de pasageri. Producția acestui model va demara...

România U20 – Elveția U20 2-2: Revenire spectaculoasă la Târgoviște

Naționala U20 a României a reușit un rezultat de egalitate în fața Elveției, după ce a recuperat un handicap de două goluri într-o partidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă