17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSportFotbalNicușor Bancu părăsește cantonamentul naționalei României din cauza suspendării!

Nicușor Bancu părăsește cantonamentul naționalei României din cauza suspendării!

Un titular al naționalei a părăsit cantonamentul și s-a întors singur în România.

Nicușor Bancu nu a mai făcut deplasarea în Lituania, alături de lotul echipei naționale, din cauza suspendării pentru meciul retur împotriva selecționatei baltice.

Absența lui Bancu

Naționala României a ajuns luni în Lituania, pregătindu-se pentru meciul din Liga Națiunilor, dar a fost afectată de absența fundașului stânga Nicușor Bancu. După meciul cu Cipru, în care a primit un cartonaș galben, Bancu a fost nevoit să se întoarcă în România, având acum două avertismente în această ediție a competiției. Al doilea cartonaș galben, primit în minutul 41 al jocului, a fost rezultatul unei încălcări a regulamentului care l-a privat de dreptul de a evolua în etapa a 4-a din Liga Națiunilor.

Bancu, jucător cu experiență, a fost titular în flancul stâng al apărării naționalei de mulți ani, dar acum va fi înlocuit de Alexandru Chipciu. Chipciu, ajuns la 35 de ani, a revenit în lotul național după o pauză de cinci ani și a avut ocazia să joace în meciul contra Ciprului, schimbându-l chiar pe Bancu. Cu toate acestea, absența lui Bancu este o pierdere importantă pentru echipă, având în vedere contribuția sa constantă și experiența acumulată.

Mircea Lucescu, selecționerul naționalei, se va confrunta cu o provocare suplimentară în încercarea de a obține un rezultat pozitiv în meciul de la Kaunas. Nicușor Bancu a fost un pilon de bază în apărarea naționalei, iar înlocuirea sa va necesita o ajustare tactică din partea antrenorului. Chipciu va trebui să se integreze rapid în sistemul de joc pentru a compensa lipsa lui Bancu.

Lotul convocat de Mircea Lucescu pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor

PORTARI: Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Victor DICAN (Farul Constanța, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI: George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

Programul grupei 2 din Liga C din Nations League

Marți, 15 octombrie

Lituania – România, ora 21:45

Kosovo – Cipru, ora 21:45

Vineri, 15 noiembrie

Cipru – Lituania, ora 19:00

România – Kosovo, ora 21:45

Luni, 18 noiembrie

România – Cipru, ora 21:45

Kosovo – Lituania, ora 21:45

Clasamentul grupei României:

1. România – 9 puncte (9-1)

2. Kosovo – 6 puncte (6-4)

3. Cipru – 3 puncte (1-7)

4. Lituania – 0 puncte (2-6)

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Caz confirmat de meningită meningococică într-o școală din România. „Această boală poate ucide un om în 48 de ore“

Un caz de meningită meningococică a fost înregistrat într-o şcoală din judeţul Ilfov, potrivit preşedintelui Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, Sandra Alexiu. Aceasta...

Avocat acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită

Un avocat din Baroul Olt a fost pus sub acuzare de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru luare de mită, după ce a fost prins...

Cum să obții cele mai bune fotografii cu un aparat Polaroid în condiții de lumină scăzută

Obținerea unor fotografii bune cu un aparat Polaroid în condiții de lumină scăzută poate fi o provocare, deoarece aceste camere au un interval...
Ultima oră
Pe aceeași temă