17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSportFotbalNeymar revine pe teren după un an de pauză! "M-am întors"

Neymar revine pe teren după un an de pauză! „M-am întors”

Starul brazilian Neymar, care a suferit o accidentare gravă la genunchiul stâng în 2023, este aproape de a reveni pe teren, după o pauză de un an.

Neymar, atacantul brazilian în vârstă de 32 de ani, este pregătit să revină în competiții pentru Al-Hilal, echipa din Arabia Saudită la care a fost transferat în vara anului 2023. Accidentarea la ligamentele încrucișate și menisc suferită pe 17 octombrie 2023, în timpul unui meci între Brazilia și Uruguay, l-a ținut departe de teren timp de aproape un an. Cu toate acestea, conform ESPN Brazilia, Neymar ar putea intra din nou „în pâine” chiar săptămâna viitoare, în Liga Campionilor Asiei, într-o partidă împotriva echipei Al-Ain din Emiratele Arabe Unite.

Neymar, aproape de revenire pe teren pentru Al-Hilal

Pe durata convalescenței, Neymar a avut o perioadă dificilă, dar în ultimele săptămâni a dat semne că este aproape de revenire. Weekendul trecut, starul brazilian a postat pe contul său de Instagram o fotografie în care purta o jachetă de denim pe care scria „M-am întors”, sugerând că este pregătit să revină la nivelul său maxim.

Revenirea lui Neymar nu este importantă doar pentru Al-Hilal, ci și pentru echipa națională a Braziliei. Dacă evaluările medicale vor fi pozitive, antrenorul echipei naționale, precum și șeful staff-ului medical al Selecao, Rodrigo Lasmar, urmează să-și dea acordul pentru ca Neymar să fie inclus în echipa Braziliei pentru meciurile din luna noiembrie împotriva Venezuelei și Uruguayului, din preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Gata să revină și la echipa națională în noiembrie

Medicul echipei naționale braziliene urmează să ajungă în Arabia Saudită pentru a evalua starea fizică a jucătorului și a decide dacă Neymar poate fi convocat pentru meciurile oficiale ale Selecao. Aceasta ar reprezenta o revenire importantă nu doar pentru cariera sa, ci și pentru șansele Braziliei de a obține rezultate importante în competițiile internaționale.

Transferat de la Paris Saint-Germain la Al-Hilal în vara anului 2023 pentru suma de 90 de milioane de euro, Neymar a avut un început dificil la noua sa echipă. A apucat să joace doar cinci meciuri pentru Al-Hilal, în care a reușit să înscrie un gol și să ofere trei pase decisive, înainte ca accidentarea gravă să-l scoată din circuit.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Panathinaikos, gest impresionant în memoria lui George Baldock! Clubul grec îi va oferi salariul pe trei ani familiei

Clubul Panathinaikos intenționează să facă un gest emoționant în memoria fotbalistului George Baldock, decedat la vârsta de 31 de ani. Potrivit DailyMail, clubul grec...

Țânțari veniți cu avionul răspândesc malarie pe toate continentele

Cazuri care ajung la noi în țară provin și de la cei care se întorc din Franța sau Danemarca, nu doar din zona africană Managerul...

Nelu Tătaru: Sănătatea nu ar trebui să aibă culoare politică

În spitalul din Huși tratez, dorm, mănânc, plâng, râd și îmi petrec majoritatea timpului de mai bine de 18 ani, spune medicul Tătaru Deputatul PNL,...
Ultima oră
Pe aceeași temă