17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăEconomieAutoFord Otosan Craiova deschide comenzile pentru E-Tourneo Courier, versiunea electrică a modelului...

Ford Otosan Craiova deschide comenzile pentru E-Tourneo Courier, versiunea electrică a modelului de pasageri

Ford Otosan Craiova a început să accepte comenzi pentru Ford E-Tourneo Courier, varianta electrică a modelului comercial de pasageri. Producția acestui model va demara cu aproximativ o lună înainte de sfârșitul anului, iar clienții pot deja să plaseze comenzi la dealerii Ford din România.

E-Tourneo Courier, lansat inițial în 2022, oferă o autonomie de 288 km datorită bateriei de 43 kWh, fiind ideal pentru deplasări urbane și periurbane.

Mașina este echipată cu un motor de 100 kW (136 CP) și poate tracta până la 250 kg, adresându-se atât clienților privați, cât și utilizatorilor comerciali.

Odată cu lansarea comenzilor pentru E-Tourneo Courier, Ford începe și producția acestuia la fabrica din Craiova, alături de noul Ford Puma electric, ale cărui comenzi vor fi deschise în curând.

Primele livrări ale modelului electric E-Tourneo sunt așteptate în primăvara lui 2025.

Rico Hughes, brand manager pentru Tourneo în Europa, descrie E-Tourneo Courier drept un vehicul electric potrivit pentru persoanele dinamice, care au nevoie de un autoturism versatil, fie pentru călătorii cu familia, fie pentru transportul de materiale sau activități recreative.

Modelul E-Tourneo Courier va avea un preț de pornire de 25.900 de euro, cu reducerea Rabla Plus inclusă.

Pentru versiunea E-Transit Courier, destinată transportului de marfă, prețul va fi de 29.500 de euro, de asemenea cu tichetul Rabla Plus aplicat.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Nicușor Dan vrea ca reparația planșeului de la Unirii să aibă toate avizele legale

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat luni seara că vor fi continuate toate demersurile pentru ca documentele care atestă dreptul de proprietate...

Italia trimite primii migranți la un azil pe care-l deține în Albania

Primii solicitanți de azil au fost trimiși la un centru al Italiei din Albania. Primele persoane care au fost interceptate pe mare de...

Studiu: Social media schimbă „fața” adolescenților. Peste jumătate dintre ei vor să-și modifice aspectul

Un sfert dintre tinerii români au curajul să apeleze la operații estetice Conform unui studiu făcut de Acnemy, imaginea de sine a adolescenților și tinerilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă