20.2 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăInternaționalIsraelul a ucis cel puțin 18 persoane într-un atac asupra unui oraș...

Israelul a ucis cel puțin 18 persoane într-un atac asupra unui oraș creștin din nordul Libanului

Până acum, principalul obiectiv al operațiunilor militare ale Israelului în Liban a fost în sud, Valea Bekaa în est și suburbiile Beirutului

Israelul și-a extins luni țintele în războiul său cu Hezbollah, susținut de Iran din Liban, ucigând cel puțin 18 persoane, într-un atac aerian asupra orașului Aitou, cu majoritate creștină, din nord, a anunțat Crucea Roșie Libaneză, notează Reuters.

În urma atacului asupra Aitou, a fost lovită o casă care fusese închiriată familiilor strămutate, a declarat primarul din Aitou, Joseph Trad, pentru Reuters. Pe lângă decese, patru persoane au fost rănite, a confirmat Crucea Roșie.

În sud, Israelul a ordonat locuitorilor din 25 de sate să plece în zonele de la nord de râul Awali, care curge de la est la vest, la aproximativ 60 km (35 mile) nord de frontiera israeliană. Armata israeliană a declarat că l-a ucis pe Muhammad Kamel Naim, comandantul unității de rachete antitanc a forței de elită Radwan a Hezbollah, într-o lovitură în zona Nabatieh, din sudul Libanului.

Operațiunile au loc pe fondul tensiunilor dintre Israel și forța ONU de menținere a păcii UNIFIL din sudul Libanului, ministrul israelian al Energiei, Eli Cohen, repetând luni apelul primului ministru, Benjamin Netanyahu, pentru a pleca trupele ONU.

Israelul și Națiunile Unite au făcut schimb de acuzații asupra forțelor de menținere a păcii, în timp ce Israelul continuă să împingă forțele din zonă, în încercarea de a distruge Hezbollah, susținut de Iran și infrastructura sa militară, în timp ce se luptă și cu Hamas, în Gaza.

ONU a declarat că tancuri israeliene au explodat în baza sa duminică, cele mai recente acuzații de încălcări israeliene împotriva forțelor de menținere a păcii. Israelul a contestat acuzațiile ONU, iar Netanyahu a spus că UNIFIL furnizează „scuturi umane” pentru Hezbollah, o acuzație pe care Hezbollah o neagă. Între timp, întregul Orient Mijlociu rămâne în alertă maximă. Pentagonul a declarat că va trimite trupe americane în Israel, împreună cu un sistem antirachetă american avansat.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Închisorile sunt școli de criminalitate, spun sindicaliștii din penitenciare

Membrii de sindicat din Centrele de detenție din Craiova și Vaslui anunță mișcări de protest Federaţia Sindicatelor din sistemul penitenciar anunţă proteste în unele Centre...

Adrian Șut s-a recuperat complet și e pregătit să joace în derby-ul cu Dinamo

Mijlocașul Adrian Șut, unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, s-a recuperat în timp record după o accidentare musculară și va fi apt pentru...

Marcel Ciolacu, huiduit. Reacția premierului

Premierul Marcel Ciolacu a avut parte de un moment controversat sâmbătă seară, când a fost huiduit de suporteri în timpul meciului aniversar al echipei...
Ultima oră
Pe aceeași temă