15.7 C
București
duminică, 13 octombrie 2024
AcasăSocialCompaniile pot valorifica studenții și absolvenții de facultate, dar întâmpină dificultăți în...

Companiile pot valorifica studenții și absolvenții de facultate, dar întâmpină dificultăți în integrarea acestora

În 2023, aproximativ 539.000 de studenți au fost înregistrați în universitățile din România, oferind companiilor o nouă sursă potențială de talente.

Cu toate acestea, deși numărul tinerilor este promițător, multe companii nu reușesc să atragă și să integreze eficient forța de muncă tânără, arată Cătălina Călinescu, HR & payroll partner la Forvis Mazars, într-o discuție la ZF Live.

„Cred că sunt subestimaţi, avem studenţi şi proaspăt absolvenţi foarte talentaţi, ei trebuie să aibă un proces de onboarding cu tot ceea ce presupune şi tot ceea ce beneficiază un salariat normal, inclusiv un plan de carieră, inclusiv mentoring. Este necesar ca ei să fie adaptaţi la ritmul nostru de lucru, să nu fie descurajaţi, să fie instruiţi în ceea ce presupune meseria,” a explicat Călinescu.

Tinerii sunt subestimați și nu beneficiază de un proces corespunzător de onboarding, spun experții

Deși studenții și absolvenții proaspăt ieșiți de pe băncile facultății sunt talentați, aceștia sunt deseori subestimați și nu beneficiază de un proces complet de onboarding, care să includă mentorat și un plan de carieră bine definit.

Călinescu a subliniat importanța colaborării strânse între companii și universități, pentru a ajuta la formarea tinerilor și la îmbunătățirea curriculumului educațional.

„Obiectivul este să creştem expunerea studenţilor şi a absolvenţilor în faţa companiilor. Angajarea studenţilor este un exerciţiu bine cunoscut de angajatori. Ar trebui să ia amploare, pentru a îi forma pe aceşti studenţi, pentru a lucra cu universităţile mai îndeaproape şi pentru a oferi feedback de curiculă,” a declarat ea.

Studiul realizat de Forvis Mazars își propune să faciliteze conexiunile între tineri și angajatori, sprijinind astfel formarea noilor generații de profesioniști.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Servicii de transport aerian de lux în România

Producătorul francez de avioane Dassault a livrat către România primul avion privat de lux Falcon Compania românească Dokia Air a cumpărat cu peste 40...

Revoluția Wi-Fi: Acces gratuit și rapid la internet în toată Europa, inclusiv în România

Aplicației WiFi4EU oferă cetățenilor acces rapid la internet gratuit în spațiile publice din întreaga Europă, anunță Comisia Europeană. Rețelele wi-fi au fost create încă...

70 de păsări din specii protejate, eliberate de polițiști. Erau ținute în captivitate și oferite spre vânzare

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiștii de la Secția 18 și reprezentanți...
Ultima oră
Pe aceeași temă