14.8 C
București
sâmbătă, 12 octombrie 2024
AcasăInternaționalForțele aeriene americane au lovit mai multe obiective ale Statului Islamic din...

Forțele aeriene americane au lovit mai multe obiective ale Statului Islamic din Siria

Aviaţia americană a efectuat lovituri împotriva mai multor obiective ale grupării Stat Islamic (SI) în Siria, a anunţat sâmbătă armata americamă, conform France24.

Forţele americane „au efectuat o serie de lovituri aeriene împotriva mai multor tabere ale SI în Siria în dimineaţa zilei de 11 octombrie”, a declarat Comandamentul central american (CENTCOM) într-un comunicat difuzat pe platforma X.

„Aceste lovituri vor perturba capacitatea grupării Stat Islamic de a plănui, organiza şi desfăşura atacuri împotriva Statelor Unite, a aliaţilor şi partenerilor lor, precum şi împotriva civililor din întreaga regiune şi nu numai”, se arată în comunicatul CENTCOM.

Armata americană are aproximativ 900 de soldaţi în Siria în cadrul coaliţiei internaţionale create în 2014 pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic, care a ocupat zone extinse din Irak şi Siria.

În septembrie, forţele americane au lansat două lovituri separate în Siria, ucigând 37 de „terorişti”, între care membri ai Hurras al-Din, afiliat SI şi Al-Qaida.

Comandamentul central american a declarat sâmbătă că evaluările pagubelor sunt în curs şi „nu indică victime civile”.

Armata SUA și forțele irakiene anunță eliminarea a patru lideri ai Statului Islamic în Irak

La sfârșitul lunii august, armata americană, în colaborare cu forțele de securitate irakiene, a eliminat patru lideri importanți ai grupării Statul Islamic (ISIS), inclusiv pe șeful operațiunilor din Irak, potrivit AFP.
„Această acțiune a vizat lideri ai ISIS și a redus capacitatea grupării de a organiza și desfășura atacuri,” a declarat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom).

În cadrul raidului din 29 august, 14 membri ai ISIS au fost neutralizați, conform News.ro.

Într-o operațiune desfășurată la două zile după acest raid, șapte soldați americani au fost răniți într-o amplă acțiune împotriva ISIS, coordonată alături de forțele irakiene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Biletele pentru retragerea lui Rafael Nadal la Cupa Davis se vând la prețuri record, ajungând până la 50.000 de euro

Biletele pentru faza finală a Cupei Davis, unde Rafael Nadal își va anunța retragerea, se vând pentru sume ce variază între 2.800 și peste...

NATO spune că există riscul declanșării unor violențe în nordul Kosovo

Tensiunile etnice persistente din nordul Kosovo ar putea declanșa o repetare a violențelor de anul trecut, când patru persoane au murit într-un schimb de...

Amenzi și demolarea construcțiilor pentru românii care stau la curte și construiesc ilegal

Românii care locuiesc la casă tebuie să cunoască foarte bine legea construcțiilor. Puțini sunt cei care știu că pentru construirea unui gard sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă