15.4 C
București
sâmbătă, 12 octombrie 2024
AcasăSocialAmbasada SUA emite alertă de securitate privind posibile amenințări asupra lăcașurilor de...

Ambasada SUA emite alertă de securitate privind posibile amenințări asupra lăcașurilor de cult din România

Ambasada Statelor Unite la București a emis, vineri, o alertă de securitate avertizând cu privire la posibile amenințări care ar putea viza instituții religioase, precum sinagogi, moschei sau temple, în perioada 11-13 octombrie.

În mesajul publicat pe site-ul ambasadei, cetățenii americani sunt sfătuiți să fie extrem de vigilenți în preajma acestor locații și să ia măsuri suplimentare de siguranță.

”Ambasada SUA a fost informată despre ameninţări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee în România, în weekendul 11-13 octombrie. Ambasada le cere cetăţenilor SUA să acorde o atenţie sporită în apropierea instituţiilor religioase din România în această perioadă”, a transmis Ambasada SUA la Bucureşti.

Astfel, reprezentanții ambasadei recomandă evitarea pe cât posibil a lăcașurilor de cult în acest weekend, să nu atragă atenția asupra lor și să fie conștienți de ceea ce se întâmplă în jur.

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să-și revizuiască planurile de siguranță personală.

În context, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că va suplimenta forțele de ordine în această perioadă, polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră urmând să acorde o atenție specială zonelor unde au loc ceremonii religioase și locurilor aglomerate pentru a asigura siguranța cetățenilor.

„Facem apel la persoanele care observă posibile încălcări ale legii să sesizeze structurile abilitate, prin numărul unic de urgență 112 sau, după caz, la cel mai apropiat echipaj al Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis Ministerul de Interne.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

România face eforturi susținute pentru aderarea la Schengen, afirmă ministrul de interne. „Ne luptăm cu ghearele şi cu dinţii”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat recent că autoritățile române depun eforturi intense pentru a asigura aderarea completă a României la Spațiul Schengen. Potrivit...

Agenția S&P reconfirmă ratingul de credit al României și menține perspectiva stabilă

Agenția de rating Standard & Poor's (S&P) a reconfirmat ratingul de credit al României pentru datoria guvernamentală pe termen lung și scurt în valută...

România face eforturi susținute pentru aderarea la Schengen, afirmă ministrul de interne. „Ne luptăm cu ghearele şi cu dinţii”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat recent că autoritățile române depun eforturi intense pentru a asigura aderarea completă a României la Spațiul Schengen. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă