25.4 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăEconomieActivele BlackRock au atins nivelul record de 11,5 trilioane de dolari

Activele BlackRock au atins nivelul record de 11,5 trilioane de dolari

Activele administrate de BlackRock au atins un nivel record pentru al treilea trimestru consecutiv, datorită fluxurilor de intrare în creștere pe fondul unei redresări a pieței, în timp ce cel mai mare administrator de active din lume încearcă să își extindă prezența pe piețele private, scrie Reuters.

Activele BlackRock au atins nivelul record de 11,5 trilioane de dolari

Piețele bursiere au depășit scăderea din luna august și și-au extins redresarea în trimestrul al treilea, stimulate de speranțele reînnoite privind o „aterizare” ușoară a celei mai mari economii a lumii.

Activele gestionate de BlackRock au crescut la 11,48 trilioane de dolari în această perioadă, comparativ cu 9,10 trilioane de dolari cu un an înainte și 10,65 trilioane de dolari în al doilea trimestru, a declarat vineri compania.

Strategia noastră este ambițioasă, iar strategia noastră funcționează, a afirmat Larry Fink, președinte și CEO.

Săptămâna trecută, firma cu sediul la New York a finalizat achiziția Global Infrastructure Partners în valoare de 12,5 miliarde de dolari, adăugând la portofoliul său active în valoare de peste 100 de miliarde de dolari.

În cursul acestui an, se preconizează că va încheia achiziția de 3,2 miliarde de dolari a furnizorului de date privind piețele private Preqin.

Se așteaptă ca cele două tranzacții să consolideze prezența BlackRock în investițiile în infrastructură și în piețele private, ambele domenii-cheie de creștere.

BlackRock este una dintre cele mai mari companii de gestionare a activelor din lume, fiind recunoscută pentru influența sa majoră în peisajul financiar global. Fondată în 1988 de Larry Fink și un grup de parteneri, BlackRock a început inițial ca o firmă specializată în managementul riscurilor și gestionarea obligațiunilor. Cu toate acestea, compania a crescut exponențial în decursul anilor, devenind lider în gestionarea activelor și oferind o gamă largă de servicii financiare și investiții.

BlackRock se situează în topul companiilor de acest tip la nivel mondial. Firma gestionează investițiile pentru guverne, bănci centrale, corporații, fonduri de pensii și investitori privați, ceea ce îi conferă o influență uriașă asupra piețelor financiare globale. Datorită dimensiunii sale și a rețelei extinse de clienți, BlackRock este capabilă să influențeze decizii economice majore și trenduri de piață.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Studiu: 41% dintre tinerii cu vârste între 18 și 34 de ani sunt în favoarea instaurării unui regim totalitar 

Un raport recent realizat de think-tank-ul GLOBSEC arată că 41% dintre tinerii români cu vârste între 18 și 34 de ani ar fi favorabili...

Algeria exclude Franța din licitațiile pentru grâu pe fondul tensiunilor diplomatice. Ce are Rusia de câștigat în urma acestei decizii

Algeria a exclus companiile franceze dintr-o licitație recentă pentru importul de grâu, solicitând participanților să nu ofere grâu de origine franceză, relatează surse citate...

România, pe locul 3 ca valoare în comerțul electronic din regiune, adoptă greu metoda cumpărăturilor online

România ocupă locul al treilea în clasamentul comerțului electronic în Europa Centrală și de Est, după Polonia și Cehia, cu o valoare de 10,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă