25.7 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăPoliticăDezinformări și acuzații nefondate din partea PNL: PSD demontează minciunile legate de...

Dezinformări și acuzații nefondate din partea PNL: PSD demontează minciunile legate de blocarea proiectelor de lege

PSD răspunde acuzațiilor PNL privind limitarea avansului în tranzacțiile imobiliare, demontând acuzațiile și evidențiind greșelile și neconcordanțele din propriile proiecte ale liberalilor.

Punct de vedere

Referitor la acuzațiile unor reprezentanți PNL că PSD ar fi blocat, prin intermediul fostei președinte a Comisiei Juridice, Laura Vicol, un proiect de lege care limita la 10% avansul în tranzacțiile imobiliare, Partidul Social Democrat face următoarele precizări:

Această acuzație reprezintă o nouă dezinformare marca PNL, la fel cum au mințit că PSD le blochează proiectele privind pensiile militare, când, de fapt, s-au încurcat singuri în propriile inițiative.

  1. În 2019, doamna Laura Vicol nu era membru al Parlamentului României, fiind aleasă abia în 2020.
  2. În 2020 și 2021, PNL și USR formau majoritatea în Parlament, iar președinția Comisiei Juridice era deținută de USR, partenerul de guvernare al PNL la acea vreme. Este firesc să ne întrebăm ce interes au avut să nu adopte proiectul de lege pe care îl invocă acum.
  3. Doamna Laura Vicol a devenit președinte al Comisiei Juridice abia în noiembrie 2021.
  4. Comisia de Industrii nu a formulat nici până acum un raport cu privire la proiectul de lege invocat.
  5. Nici PNL, nici alte partide nu au solicitat rediscutarea proiectului din 2019, lucru imposibil în absența unui raport din partea Comisiei de Industrii.

La fel ca și în cazul pensiilor militare, nimeni nu a blocat vreun proiect PNL privind limitarea avansului în tranzacțiile imobiliare. Reprezentanții PNL se încurcă pur și simplu în propriile lor minciuni.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Magazinele, obligate acum să informeze consumatorii despre modificările cantităților produselor

Începând de joi, comercianții trebuie să informeze clar consumatorii despre orice reducere a cantității de produse vândute, chiar dacă ambalajul, forma și prețul rămân...

PSD vrea excluderea CCR de la validarea candidaturilor pentru prezidențiale

PSD vrea excluderea CCR din validarea candidaturilor la prezidențiale după cazul Diana Șoșoacă, se arată într-un proiect de lege depus miercuri în Parlament de...

Obiceiuri financiare sănătoase pentru studenții de la facultate

Facultatea este o etapă interesantă pentru mulți studenți, deoarece este un moment de a explora, de a întâlni noi prieteni și de a călători...
Ultima oră
Pe aceeași temă