25.7 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăInternaționalHezbollah anunță că a distrus un tanc israelian care înainta spre sudul...

Hezbollah anunță că a distrus un tanc israelian care înainta spre sudul Libanului

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a afirmat joi că „a distrus un tanc israelian care înainta” spre oraşul de frontieră Ras Naqoura, în timp ce armata israeliană a anunţat că desfăşoară noi trupe în sudul Libanului, conform barrons.com.

Gruparea pro-iraniană susţine că a făcut victime în rândul trupelor israeliene.

Hezbollah a afirmat că a vizat un tanc israelian cu rachete ghidate în timp ce acesta înainta spre oraşul de frontieră Ras Naqoura, înainte de a ataca o forţă israeliană cu o salvă de rachete, în timp ce aceasta încerca să scoată soldaţii răniţi din zonă.

Israelul şi Hezbollah se află în război deschis în Liban, după un an de schimburi de focuri transfrontaliere.

La rândul său, armata israeliană a anunţat că a ucis joi mai mulţi membri Hezbollah în confruntări directe în sudul Libanului, relatează dpa.

Armata a afirmat, totodată, că soldaţii săi au distrus sute de arme ale grupării, inclusiv rachete antitanc şi lansatoare de rachete, care au fost folosite pentru a viza comunităţile de peste graniţă, în Israel.

Potrivit unor surse de securitate din Liban, trupele terestre israeliene au capturat un post militar al Hezbollah lângă Maroun al-Ras în urmă cu câteva zile.

Sursele de securitate libaneze au afirmat, totodată, că vehicule ale armatei israeliene au fost văzute în apropierea soldaţilor ONU care sunt staţionaţi lângă Maroun al-Ras.

VIDEO. Tancuri israeliene, prezente la granița cu Libanul

Tancuri israeliene s-au deplasat duminică (8 octombrie) de-a lungul graniței cu Libanul, în timp ce tensiunea dintre Israel și puternica grupare armată libaneză Hezbollah a crescut, cele două grupări fiind în război.

Armata israeliană a declarat că a tras focuri de artilerie într-o zonă din Liban unde au fost lansate focuri transfrontaliere.

Hezbollah, care controlează efectiv sudul Libanului, a declarat sâmbătă (7 octombrie) că se află în „contact direct” cu liderii grupurilor de „rezistență” palestiniene și că vede atacurile palestiniene asupra Israelului ca pe un „răspuns decisiv la continuarea ocupației israeliene și un mesaj pentru cei care caută o normalizare cu Israelul”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena din cauza unor probleme de sănătate!

Fostul mare jucător de tenis, Ion Țiriac, în vârstă de 85 de ani, se află sub supraveghere medicală într-un spital din Viena, după ce...

Cum să îți protejezi pielea de efectele nocive ale poluării urbane

Poluarea urbană reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea pielii tale. Particulele fine, gazele toxice și alți poluanți din mediul urban pot dăuna în mod...

ROBOR la 3 luni rămâne la 5,55%, în timp ce IRCC crește la 5,99%

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 5,55%, conform datelor publicate joi. În paralel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă