23.6 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăInternaționalOmar Bin Laden, unul dintre fiii teroristului internaţional Osama Bin Laden, expulzat...

Omar Bin Laden, unul dintre fiii teroristului internaţional Osama Bin Laden, expulzat din Franța

Ministrul de interne Bruno Retailleau a transmis că Omar Bin Laden, unul dintre fiii teroristului internațional Osama Bin Laden, a primit o interdicție administrativă de a rămâne pe teritoriul Franței.

Omar Bin Laden, unul dintre fiii teroristului internaţional Osama Bin Laden, expulzat din Franța

Autoritățile franceze au obținut expulzarea sa după ce acesta a fost acuzat de găzduirea pe rețelele sale sociale a unor afirmații legate de apologia terorismului în 2023.

Stabilit în Orne, Normandia, de mai mulți ani, în calitate de concubin al unei cetățene britanice, Omar Bin Laden a fost subiectul acestei măsuri, care a fost impusă de prefectul Departamentului Orne.

Această acțiune reflectă o intensificare a măsurilor de securitate în Franța, având în vedere trecutul său familial.

”Justiţia a confirmat legalitatea acestei decizii luate pentru securitatea naţională. Interdicţia administrativă pe teritoriu va garanta imposibilitatea (pentru Omar Bin Laden) de a reveni în Franţa indiferent pentru ce motiv”, a spus Bruno Retailleau.

Osama bin Laden s-a născut pe 10 martie 1957 în Riad, Arabia Saudită, și a devenit una dintre cele mai notorii figuri ale terorismului global.

Ca fondator al organizației extremiste Al-Qaida, bin Laden a jucat un rol central în organizarea și orchestrarea unor atacuri devastatoare, inclusiv atacurile din 11 septembrie 2001 asupra Statelor Unite.

În 1988, bin Laden a fondat Al-Qaida, un grup militant cu scopul declarat de a lupta împotriva inamicilor islamului, în special a Statelor Unite și a aliaților săi.

Al-Qaida a avut un impact profund asupra strategiei globale a terorismului, promovând ideea jihadului global și mobilizând resurse pentru recrutarea și instruirea luptătorilor.

Bin Laden a promovat ideologia extremistă prin intermediul declarațiilor și casetelor video, în care îndemna musulmanii să se alăture luptei împotriva „dușmanilor islamului”.

Cel mai infam act al lui bin Laden a fost organizarea atacurilor din 11 septembrie 2001, când 19 teroriști Al-Qaida au deturnat patru avioane comerciale, având ca ținte turnurile gemene din New York și Pentagonul.

Aceste atacuri au dus la moartea a aproape 3.000 de oameni și au provocat o reacție militară din partea Statelor Unite, care a invadat Afganistanul în căutarea lui bin Laden și a altor membri Al-Qaida.

După atacurile din 11 septembrie, bin Laden a devenit cel mai căutat om din lume. A reușit să scape inițial, ascunzându-se în Afganistan și Pakistan, dar a fost constant sub presiune din partea forțelor americane și aliatilor săi.

În această perioadă, a continuat să comunice cu adepții săi, lansând mesaje video și audio prin care încuraja atacurile împotriva Occidentului.

Osama bin Laden a fost localizat și ucis pe 2 mai 2011 de către forțele speciale americane în Abbottabad, Pakistan.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Agra Asigurări raportează daune la peste 50% din polițele emise în sezonul agricol 2023-2024

Asigurătorul Agra Asigurări, specializat în domeniul agricol, a anunțat că în sezonul 2023-2024 a înregistrat avizări de daună pentru peste 50% din cele aproape...

Guvernul SUA ia în calcul divizarea Google pentru a înfrunta monopolul în căutările online

Guvernul SUA analizează posibilitatea de a solicita divizarea Google, într-un demers fără precedent pentru a combate monopolul său în domeniul căutărilor online, potrivit unui...

Se termină era Guardiola? Un apropiat și-a anunțat plecarea de la City

Txiki Begiristain, directorul sportiv al clubului Manchester City, a anunțat că va pleca de la echipă la sfârșitul sezonului, ridicând speculații cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă