14.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒAdio, dar rฤƒmรขn cu tine! Nicolae Ciucฤƒ anunศ›ฤƒ ruperea Coaliศ›iei, dar rฤƒmรขnerea...

Adio, dar rฤƒmรขn cu tine! Nicolae Ciucฤƒ anunศ›ฤƒ ruperea Coaliศ›iei, dar rฤƒmรขnerea la guvernare

Preศ™edintele liberal a precizat cฤƒ PNL nu iese de la guvernare, pentru a putea veghea la corectitudinea alegerilor

Nicolae Ciucฤƒ a declarat, รฎntr-o postare pe Facebook, cฤƒ nu mai existฤƒ Coaliศ›ia cu PSD, dar PNL rฤƒmรขne la guvernare, ca sฤƒ nu fie furat la alegeri.

โ€žRฤƒmรขnem รฎn Executiv doar pentru a รฎmpiedica escaladarea completฤƒ a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a cรขศ™tiga alegerileโ€, a precizat Nicolae Ciucฤƒ.

โ€žStimaศ›i romรขni, รฎncฤƒ o datฤƒ, nu comentez decizia CCR, dar consecinศ›ele ultimei decizii pun un mare semn de รฎntrebare privind democraศ›ia din Romรขnia. Pentru prima datฤƒ in istoria Romรขniei o majoritate de cinci judecฤƒtori, din care patru numiศ›i de PSD, a decis cฤƒ cineva nu poate candida. Practic a fost eliminat la masa verde un adversar politic. Acest lucru mฤƒ preocupฤƒ pe mine ศ™i cred cฤƒ ศ™i pe orice cetฤƒศ›ean care vrea ca Romรขnia sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ un stat democratic.

Nu mฤƒ preocupฤƒ dacฤƒ PSD se bucurฤƒ de eliminarea unui competitor politic, ci cฤƒ ar putea face lucruri de neimaginat, pentru cฤƒ PSD are รฎn ADN-ul sau abuzul de putere ศ™i comportamentul de partid-stat. Astฤƒzi, eliminฤƒ un candidat, mรขine altul, poimรขine รฎnchid instituศ›ii de presฤƒ, iar รฎn final subordoneazฤƒ politic tot statul romรขn. Mฤƒ voi asigura cฤƒ acest lucru nu se va รฎntรขmpla ศ™i Romรขnia nu va intra total pe mรขna PSD. Este o datorie de onoare ศ™i credinศ›ฤƒ faศ›ฤƒ de ศ›ara noastrฤƒ,โ€ spune preศ™edintele PNL.

Nicolae Ciucฤƒ afirmฤƒ cฤƒ extremismul poate fi limitat, doar convingรขnd romรขnii sฤƒ aleagฤƒ democraศ›ia.

โ€œAr fi complet iresponsabil din partea noastrฤƒ sฤƒ pฤƒrฤƒsim terenul de luptฤƒ ศ™i sฤƒ รฎi lฤƒsฤƒm sฤƒ รฎnainteze รฎn direcศ›ia pe care au luat-o. Pe de altฤƒ parte, apreciem demersurile pentru sancศ›ionarea legalฤƒ a tuturor partidelor extremiste, ศ™ovine ศ™i antisemite.  Aceasta este calea corectฤƒ pentru a contracara influenศ›a acestor curente periculoase. Cu toate acestea, noi credem รฎn limitarea influenศ›ei extremismului prin convingerea romรขnilor sฤƒ voteze opศ›iunile democratice. Reacศ›ia solidarฤƒ a populaศ›iei pe tema deciziei CCR este cu democraศ›ia, nu cu o persoanฤƒ extremistaโ€, a precizat Nicolae Ciucฤƒ.

Liderul PNL a reamintit cฤƒ vin alegerile: โ€œMai sunt mai puศ›in de douฤƒ luni pรขnฤƒ la alegerile prezidenศ›iale ศ™i parlamentare. รŽi putem opri atunci, altfel va fi prea tรขrziuโ€, a transmis Ciucฤƒ รฎn mesajul sฤƒu postat pe Facebook.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Rapidiศ™tii au fฤƒcut anunศ›ul. Ce se รฎntรขmplฤƒ cu Marius ศ˜umudicฤƒ

Rapid a suferit o รฎnfrรขngere dureroasฤƒ รฎn faศ›a lui Botoศ™ani, scor 0-2, รฎn etapa a 12-a din Superliga Romรขniei, iar situaศ›ia antrenorului Marius ศ˜umudicฤƒ...

Sebastian Burduja: Romgaz a depฤƒศ™it performanศ›ele unor companii mondiale de top

Ministrul Energiei anunศ›ฤƒ prima emisiune de obligaลฃiuni corporate pe gaz din Romรขnia Ministrul Energiei a declarat cฤƒ aceastฤƒ primฤƒ emisiune de obligaลฃiuni corporate pe gaz...

Alexandru Dobre vine la Rapid! „O provocare”

Alexandru Dobre a ajuns la Rapid Bucureศ™ti, iar Marius ศ˜umudicฤƒ este gata sฤƒ-l antreneze pe puศ™ti. Alexandru Dobre a semnat cu Rapid Bucureศ™ti Nฤƒscut รฎn Bucureศ™ti,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ