20.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăInternaționalMAE anunță că alți 69 de cetăţeni români au fost repatriaţi în...

MAE anunță că alți 69 de cetăţeni români au fost repatriaţi în România din Liban

Un grup de 69 de cetățeni români și membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii și persoane aflate în situații medicale sau zone de risc maxim, a fost repatriat luni din Republica Libaneză cu ajutorul unei aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Alte 69 de persoane aduse de MAE din Liban în România

Repatrierea a fost facilitată prin sprijinul personalului Ambasadei României la Beirut și al două echipe consulare mobile din cadrul Unității de reacție rapidă a MAE, care au ajutat la eliberarea documentelor de călătorie și la finalizarea formalităților pentru îmbarcare.

Acest demers face parte din eforturile României de a sprijini cetățenii aflați în dificultate în zonele de criză.

De asemenea, au fost întreprinse demersuri pe lângă autorităţile locale competente, pentru realizarea zborului în condiţii de siguranţă.

Operaţiunea este susţinută, de asemenea, de alte autorităţi române, la sosirea pe teritoriul României a cetăţenilor români şi a membrilor lor de familie structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne urmând să acorde asistenţa necesară în strânsă cooperare cu organizaţii neguvernamentale şi Primăria Bucureşti.

Până în prezent, arată MAE, 212 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Liban.

MAE şi Ambasada României în Republica Libaneză vor rămâne în contact permanent cu cetăţenii români şi membrii lor de familie care şi-au semnalat prezenţa şi s-au înregistrat la misiunea diplomatică.

Totodată, MAE reaminteşte că este în vigoare, încă din luna octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – „Evitaţi orice călătorie!” pentru întreg teritoriul Republicii Libaneze, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896, informaţiile fiind actualizate în mod constant, în funcţie de evoluţiile de securitate din regiune.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bugetul AFM cu destinația Oltenia, epuizat în puțin peste un minut

Bugetul AFM cu destinația Oltenia a fost epuizat în mai puțin peste un minut, fiind rezervat în urma înscrierii a 6.640 de persoane fizice. Bugetul...

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...

Șumudică avertizează: „Retrogradarea nu e exclusă!” după eșecul Rapidului cu FC Botoșani

Rapid București a suferit o înfrângere neașteptată în fața lui FC Botoșani, cu scorul de 0-2, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii....
Ultima oră
Pe aceeași temă