16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportFotbalLewandowski a ajuns cel mai bun marcator din Europa, la 36 de...

Lewandowski a ajuns cel mai bun marcator din Europa, la 36 de ani!

La 36 de ani, Robert Lewandowski continuă să impresioneze printr-o formă de excepție, devenind liderul marcatorilor din Europa în acest sezon.

Cu un hattrick în victoria Barcelonei împotriva lui Alaves, atacantul polonez și-a consolidat poziția în topul golgheterilor.

Lewandowski, „one man show” în meciul cu Alaves

Duminică seara, Barcelona a învins Alaves cu 3-0, într-un meci în care Robert Lewandowski a fost din nou eroul echipei sale. Veteranul atacant polonez a reușit să înscrie toate cele trei goluri în prima repriză, dominând astfel întâlnirea de pe stadionul „Mendizorroza”. Lewandowski a deschis scorul în minutul 7, după o centrare precisă a lui Raphinha dintr-o fază fixă. În minutul 22, brazilianul l-a servit din nou perfect, iar Lewandowski a dublat avantajul catalanilor cu o finalizare simplă din fața porții. Apoi, în minutul 32, atacantul a completat hattrick-ul cu un șut plasat la colțul lung, în urma unei pase excelente de la Eric Garcia.

Cu aceste trei reușite, Lewandowski a ajuns la un total de 12 goluri în 11 meciuri în toate competițiile acestui sezon, depășindu-l pe Erling Haaland și devenind cel mai bun marcator din Europa. În La Liga, polonezul a înscris 10 goluri, egalându-l pe Haaland, dar a făcut diferența în Liga Campionilor, unde a marcat două goluri, comparativ cu unul singur pentru atacantul norvegian.

După un sezon 2022/23 în care Lewandowski și-a ajutat echipa doar moderat, contribuțiile sale actuale au transformat Barcelona într-o forță ofensivă remarcabilă. Forma sa actuală a reaprins discuțiile despre cine este cel mai bun atacant din lume, polonezul menținându-se constant la un nivel înalt, în ciuda vârstei sale.

Renașterea sub Hansi Flick și suportul echipei

Succesul și forma spectaculoasă a lui Lewandowski în acest sezon pot fi atribuite, parțial, colaborării cu Hansi Flick, antrenorul Barcelonei, cu care a mai lucrat și în perioada sa de glorie de la Bayern Munchen. Flick a jucat un rol cheie în redescoperirea încrederii polonezului, contribuind la redresarea performanțelor sale. „Îl cunosc bine pe Lewy de la Bayern, e incredibil ce poate face în fața porții. E mereu gata să înscrie și sunt fericit pentru că toată echipa l-a susținut”, a declarat Flick pentru Marca după victoria împotriva lui Alaves.

Cu 12 goluri în 11 partide, Lewandowski își egalează deja performanțele din primul său sezon la Barcelona, când a câștigat titlul de golgheter (trofeul Pichichi) și a ajutat echipa să cucerească campionatul și Supercupa Spaniei.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Ianis Hagi, pasă de gol și cartonaș roșu la meciul 100 pentru Rangers!

Revenit pe teren după o lungă absență, Ianis Hagi a reușit să ofere un assist, dar a încheiat partida cu o eliminare în meciul...

PAOK Salonic revine pe primul loc în Grecia după victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capăt unei serii de trei meciuri fără victorie, reușind să câștige cu scorul de 2-0 împotriva echipei Levadiakos,...

Suspiciuni de fraudă la programul „Casa Verde Fotovoltaice“. „Au fost încărcate dosare offline“

Fondurile alocate programul „Casa Verde Fotovoltaice“ pentru regiunea Sud-Vest Oltenia, incluzând județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, s-au epuizat în doar 1 minut...
Ultima oră
Pe aceeași temă