16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportFotbalGazzaniga, erou la Girona! Trei penalty-uri apărate în victoria cu Bilbao

Gazzaniga, erou la Girona! Trei penalty-uri apărate în victoria cu Bilbao

Portarul Paulo Gazzaniga a fost eroul echipei Girona în meciul cu Bilbao din etapa a noua din La Liga, reușind să apere trei penalty-uri și să contribuie decisiv la victoria formației sale cu scorul de 2-1.

Paulo Gazzaniga, în vârstă de 32 de ani, fost portar la Tottenham, a avut o prestație excepțională în meciul dintre Girona și Athletic Bilbao, din etapa a 9-a din La Liga. Partida s-a desfășurat într-o atmosferă tensionată, marcată de multiple lovituri de la 11 metri, intervenții VAR și cartonașe roșii.

Girona a deschis scorul în prima repriză, însă Bilbao a egalat înainte de pauză, stabilind scorul de 1-1. Momentul cheie al meciului a fost însă în minutul 28, când Gazzaniga a apărat primul dintre cele trei penalty-uri, dând un semnal clar că forma sa este remarcabilă. În repriza a doua, portarul Gironei a repetat performanța, apărând două lovituri de pedeapsă succesive în minutele 56 și 58. Al doilea dintre acestea a fost repetat după o decizie VAR, dar Gazzaniga a rămas imbatabil.

Gazzaniga a apărat trei penalty-uri în Girona – Bilbao 2-1

Meciul a continuat într-o atmosferă tensionată, iar scorul a rămas egal până în minutele de prelungire, când Aitor Paredes de la Bilbao a văzut două cartonașe galbene consecutive, pentru fault și proteste. Intervenția VAR a confirmat un nou penalty, de această dată pentru Girona. Veteranul Cristhian Stuani a fost cel care a transformat lovitura de la 11 metri în minutul 90+9, aducând victoria echipei sale.

Cu această victorie dramatică, Girona a acumulat 12 puncte după 9 etape și se află pe locul 11 în clasamentul La Liga. Formația a fost una dintre revelațiile sezonului trecut, când a terminat pe locul 3 și s-a calificat direct în faza grupelor Champions League. Gazzaniga, care a apărat toate meciurile din campionatul trecut, a demonstrat încă o dată importanța sa pentru echipă.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă