21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInternaționalToate aeroporturile din Iran au fost închise până luni dimineață

Toate aeroporturile din Iran au fost închise până luni dimineață

Agenția France Presse anunţase, inițial, suspendarea zborurilor doar în „unele aeroporturi” ale Iranului

Iranul a introdus restricţii asupra zborurilor începând de marţi, când a lansat rachete asupra Israelului, într-un atac la care Israelul a promis că va răspunde.

Autorităţile iraniene au anunţat „constrângeri operaţionale”, care îi determină să închidă spațiul aerian iranian. Informația a fost difuzată de agenţia de presă Irna, preluată de Reuters.

„Din cauza unor constrângeri operaţionale, zborurile de pe aeroporturile ţării vor fi anulate începând cu orele 21:00 seara aceasta (17:30 GMT) duminică, până la orele 06:00 (02:30 GMT) mâine, 7 octombrie”, a declarat Jafar Yazarloo, purtător de cuvânt al Organizaţiei Aviaţiei Civile iraniene, citat de Irna.

Armata israeliană spune că a încercuit Jabalya, în nordul Gaza și a lansat o nouă operațiune la sol, după ce a văzut semne de reconstrucție a Hamas, în ciuda a aproape un an de lupte și lovituri pe teritoriu. Deși atenția s-a îndreptat către Liban, după ce forțele israeliene și-au axat atacurile asupra grupării militante Hezbollah, Israelul continuă să opereze în Gaza și se concentrează din nou pe o zonă despre care a spus anterior că a scăpat de Hamas, afirmă CNN.

În altă parte în Gaza, cel puțin 25 de persoane au murit, după ce atacurile aeriene israeliene au lovit o moschee și o școală din centrul teritoriului, spun oficialii spitalului. Israelul a precizat că Hamas a fost încorporat în ambele clădiri.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima oră
Pe aceeași temă