21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentPatru străini veniți în România, arestați preventiv pentru trafic de droguri

Patru străini veniți în România, arestați preventiv pentru trafic de droguri

DIICOT a anunțat că patru persoane, trei bărbați de naționalitate cehă și ucraineană și o femeie de naționalitate slovacă, au fost reținute pentru trafic de droguri de mare risc.

Aceștia au închiriat o locuință în comuna Petrova, județul Maramureș, unde au produs metamfetamină pe parcursul a două zile. Intenționând să părăsească zona cu circa 1,6 kilograme din substanța produsă, ei au fost prinși în flagrant de autorități.

Drogurile erau destinate vânzării, iar reținerea lor reprezintă o acțiune importantă în lupta împotriva traficului de droguri din România.

”Cercetările efectuate au reliefat că la finele lunii septembrie, inculpaţii, în scopul producerii unor cantităţi de droguri de mare risc, s-au deplasat în municipiul Sighetu Marmaţiei şi au demarat achiziţionarea de materiale şi substanţe necesare în procesul de fabricare a metamfetaminei, precum şi identificarea unui imobil în care să poată operaţionaliza un laborator clandestin”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma percheziţiei domiciliare în imobilul în care a funcţionat laboratorul ilegal, au fost identificate şi ridicate diverse ambalaje, intrumente şi ustensile, precum şi cantităţi de substanţă utilizate de către inculpaţi la producerea metamfetaminei.

„Echipele implicate în activitatea procedurală au folosit măşti de protecţie, analiza efectuată de către specialiştii CBRNE indicând un grad ridicat de toxicitate a aerului din interiorul locuinţei utilizate de către inculpaţi ca laborator. Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş cu propunerea de arestare preventivă a celor 4 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile”, precizează DIICOT.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale la BEC

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale,...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă