17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSocialMeteoCod portocaliu și risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Cod portocaliu și risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Din această seară, de la ora 18:00 și până luni, la ora 10:00, este cod portocaliu pe râuri din bazinele Siret şi Prut 

Hidrologii anunţă risc de viituri în mai multe bazine hidrografice, până luni, la ora 10. A fost emis un cod portocaliu pentru râuri din bazinele Siret şi Prut, mai exact, pentru Siret, „afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval de stația hidrometrică Lungoci (judeţul Galaţi) și pentru Prut, afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Elan (judeţele: Vaslui și Galaţi)”, se arată într-un comunicat al INHGA. De asemenea, este cod galben pentru sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Olt, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Bârlad, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.

De duminică, ora 12, până luni, la ora 10, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

Există probabilitatea depășirii cotelor de apărare, mai transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Și meteorologii anunţă că 13 judeţe – inclusiv Galaţi şi Vaslui, afectate de inundaţii la jumătatea lunii septembrie – se află total sau parţial sub atenţionare cod galben de ploi, izolat însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Atenţionarea este valabilă de duminică dimineaţă, până luni dimineaţă.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă