17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSocialJustițiePSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă”

București, 5 octombrie 2024 – Partidul Social Democrat (PSD) reiterează sprijinul ferm pentru dreptul fundamental al oricărui cetățean de a alege și de a fi ales, un principiu esențial al democrației. PSD subliniază că rezultatul unei competiții electorale trebuie să fie decis de voința populară exprimată prin vot la urne, respectând astfel suveranitatea cetățenilor.

În contextul recentelor evenimente privind invalidarea candidaturii doamnei Diana Șoșoacă, PSD solicită Curții Constituționale a României (CCR) să prezinte rapid motivele care au stat la baza acestei decizii. PSD exprimă speranța că hotărârea CCR se bazează pe argumente solide și temeinice, iar aceste motive vor fi clar explicate publicului.

În același timp, PSD critică ferm acuzațiile de intruziuni politice în deciziile CCR, emise de diverse partide sau candidați la președinție. PSD consideră astfel de acuzații drept o manifestare de dispreț față de ordinea constituțională și statul de drept din România. Partidul atrage atenția că astfel de declarații periculoase trădează o înțelegere limitată a mecanismelor democratice și ridică semne de întrebare cu privire la comportamentul unor astfel de candidați în cazul în care ar ocupa funcții de înaltă demnitate publică.

PSD reamintește că statul de drept și independența justiției nu pot fi supuse negocierii sau influențate de interese politice de moment. Partidul solicită partenerilor de coaliție să își asume responsabilitatea, în special prin intermediul ministrului Justiției, care are datoria de a veghea la respectarea ordinii de drept și la protecția drepturilor și libertăților cetățenești.

Acest comunicat subliniază angajamentul PSD pentru respectarea regulilor democratice și a justiției independente, punând în prim-plan drepturile fundamentale ale cetățenilor de a participa liber și echitabil la procesele electorale din România.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit cu medicul Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiță, renumitul medic, într-o ceremonie elegantă desfășurată la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit cu medicul Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiță, renumitul medic, într-o ceremonie elegantă desfășurată la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă