20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒLudovic Orban: Voi fi un preลŸedinte "de multe ori surprinzฤƒtor", prezent, implicat,...

Ludovic Orban: Voi fi un preลŸedinte „de multe ori surprinzฤƒtor”, prezent, implicat, simลฃitor

PreลŸedintele Forลฃa Dreptei, Ludovic Orban, ลŸi-a depus, sรขmbฤƒtฤƒ, candidatura pentru funcลฃia de preลŸedinte al Romรขniei, susลฃinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptฤƒ ลŸi PNลข Maniu-Mihalache, cu acest prilej afirmรขnd cฤƒ va fi un preลŸedinte „de multe ori surprinzฤƒtor”, prezent, implicat, simลฃitor.

„Astฤƒzi รฎmi depun candidatura la funcลฃia de preลŸedinte al Romรขniei, cea mai รฎnaltฤƒ funcลฃie รฎn statul romรขn. Este o onoare ลŸi o cinste pentru mine sฤƒ mฤƒ รฎnscriu รฎn aceastฤƒ competiลฃie pentru alegerea preลŸedintelui care va conduce Romรขnia รฎn urmฤƒtorii cel puลฃin cinci ani de zile. Candidatura mea este o candidaturฤƒ fireascฤƒ, o candidaturฤƒ normalฤƒ, o candidaturฤƒ naturalฤƒ, care este รฎncununarea unei cariere de peste 33 de ani รฎn serviciul cetฤƒลฃeanului romรขn. Sunt un om obiลŸnuit, un om simplu, un om care a fost crescut de oameni simpli ลŸi muncitori ลŸi care a frecventat cei ลŸapte ani de acasฤƒ cu asiduitate, iar cei ลŸapte ani de acasฤƒ au fost o cฤƒlฤƒuzฤƒ pentru toatฤƒ cariera mea รฎn spaลฃiul public”, a afirmat Ludovic Orban, la sediul Biroului Electoral Central, la depunerea listei semnฤƒturilor pentru candidatura sa la alegerile prezidenลฃiale.

Orban nu se laudฤƒ cu performanศ›ele ศ™colare

El a menลฃionat cฤƒ nu se laudฤƒ cu ลŸcolile pe care le-a fฤƒcut ลŸi nu a „umblat” la CV ca sฤƒ รฎลŸi รฎnfrumuseลฃeze biografia.

„N-am fost un tocilar ลŸi un elev de nota 10, dar am luat toate examenele la care m-am รฎnscris ลŸi am รฎncercat, pe lรขngฤƒ a รฎnvฤƒลฃa ceea ce mi-au transmis profesorii, รฎnvฤƒลฃฤƒtorii, profesorii universitari, sฤƒ รฎnลฃeleg lucrurile cu mintea mea ลŸi sฤƒ รฎncerc sฤƒ รฎmi formez gรขndirea raลฃionalฤƒ, gรขndirea logicฤƒ, ce m-a ajutat รฎn toatฤƒ cariera pe care am avut-o รฎn viaลฃa publicฤƒ. Nu m-a adus nimeni, nu m-a scos ca pe un iepure din joben, aลŸa cum au apฤƒrut foarte mulลฃi oameni de la vรขrful puterii”, a adฤƒugat Orban, arฤƒtรขnd cฤƒ a pornit „de jos” ลŸi a urcat „treaptฤƒ cu treaptฤƒ”.

Liderul Forลฃa Dreptei ลŸi-a exprimat convingerea cฤƒ este pregฤƒtit sฤƒ fie un preลŸedinte foarte bun pentru Romรขnia, menลฃionรขnd cฤƒ susลฃine reforma administraลฃiei, a serviciilor secrete ลŸi ca รฎn Romรขnia sฤƒ fie un climat de afaceri prietenos.

„Vฤƒ spun din capul locului cฤƒ, odatฤƒ ajuns preลŸedinte, voi face tot ce este constituลฃional ลŸi legal posibil sฤƒ numesc un premier liberal ลŸi o guvernare liberalฤƒ de centru-dreapta, care sฤƒ anuleze practic toate mฤƒsurile aberante fiscale ลŸi de altฤƒ naturฤƒ care au fost luate de Guvernele Ciucฤƒ ลŸi Ciolacu. Este inadmisibil sฤƒ loveลŸti mediul de afaceri, profesiile liberale, cei care รฎลŸi cรขลŸtigฤƒ existenลฃa prin activitฤƒลฃi independente, angajaลฃii din mediul privat, chiar ลŸi persoanele din spaลฃiu public: medici, asistente, profesori, cadre universitare, sฤƒ รฎi loveลŸti cu taxe ลŸi impozite exact pe cei care duc societatea รฎnainte”, a adฤƒugat el.

Orban spune cฤƒ va โ€žsurprindeโ€ dacฤƒ va fi ales preศ™edinte

Ludovic Orban a spus cฤƒ va fi un preลŸedinte alฤƒturi de oameni.

„Voi fi un preลŸedinte de multe ori surprinzฤƒtor, care va face foarte multe lucruri ce nu sunt scrise รฎn Constituลฃie. Sunt un om care respectฤƒ Constituลฃia ลŸi legile ลฃฤƒrii, dar nu mฤƒ voi mulลฃumi sฤƒ fac numai ce รฎmi cere Constituลฃia, voi face mult mai mult decรขt atรขt. Voi fi un preลŸedinte prezent, un preลŸedinte implicat, un preลŸedinte simลฃitor, un preลŸedinte care sฤƒ fie alฤƒturi de oameni, un preลŸedinte care sฤƒ fie รฎntr-o comunicare permanentฤƒ ลŸi deschisฤƒ cu oamenii, cu mass-media”, a susลฃinut preลŸedintele Forลฃa Dreptei.

„Am fost รฎntrebat: de ce vฤƒ depuneลฃi aลŸa tรขrziu candidatura, veลฃi fi ultimul care vฤƒ veลฃi depune candidatura. Rฤƒspunsul meu este simplu, parafrazรขnd din Biblie: cel din urmฤƒ – voi fi cel dintรขi”, a conchis Ludovic Orban.

Sรขmbฤƒtฤƒ, Congresul Alianลฃei Forลฃelor de Dreapta liberal-conservatoare a ratificat constituirea alianลฃei formate din Forลฃa Dreptei, Partidul MiลŸcarea Popularฤƒ, Alternativa Dreaptฤƒ ลŸi Partidul Naลฃional ลขฤƒrฤƒnesc Maniu-Mihalache ลŸi a validat candidatura lui Ludovic Orban la alegerile prezidenลฃiale.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Un accident grav, soldat cu morศ›i ศ™i rฤƒniศ›i, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sรขmbฤƒtฤƒ dupฤƒ amiaza pe Valea Oltului. O persoanฤƒ a murit ศ™i altele sunt rฤƒnite. Circulaศ›ia maศ™inilor este blocatฤƒ. Potrivit IPJ...

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...

Un numฤƒr de 17 state europene cer CE sฤƒ grฤƒbeascฤƒ returnarea migranศ›ilor ilegali

Un numฤƒr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care sฤƒ รฎnlesneascฤƒ returnarea migranลฃilor ilegali cฤƒtre ลฃฤƒrile lor de origine, potrivit...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ