23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportFotbalSzczesny dezvăluie salariul de la Barcelona! „Câștig mai puțin decât voi toți”

Szczesny dezvăluie salariul de la Barcelona! „Câștig mai puțin decât voi toți”

Wojciech Szczesny, noul portar al Barcelonei, a dezvăluit că salariul său pentru perioada petrecută la club este semnificativ mai mic decât cel obișnuit pentru un jucător de top.

După ce a semnat cu FC Barcelona pentru a înlocui temporar absența lui Marc Andre ter Stegen, Wojciech Szczesny a mărturisit că, pentru prima dată în cariera sa, câștigă mai puțin decât unii dintre jurnaliștii care îl intervievează. Contractul său cu Barcelona, valabil până la finalul acestui sezon, include un salariu brut de aproximativ 3 milioane de euro, conform sursei sport.es.

Salariul lui Szczesny la Barcelona e mult sub așteptările unui portar de elită

„Știți ce mi-a zis? «Pentru prima oară în viața mea voi câștiga mai puțin decât voi toți»”, a relatat jurnalistul polonez Mateusz Swieckic, prieten apropiat al lui Szczesny, într-un interviu pentru cotidianul catalan Sport. Această declarație vine în contextul în care portarul a renunțat la retragerea din fotbal pentru a se alătura Barcelonei, într-o perioadă critică pentru echipă.

Szczesny nu va avea unul dintre cele mai mari salarii din cadrul clubului, plasându-se în partea inferioară a grilei salariale. De exemplu, portarul de rezervă al Barcelonei, Iñaki Peña, câștigă cu 200.000 de euro mai mult pe sezon, având un salariu de 3,2 milioane de euro. În contrast, Marc Andre ter Stegen, titularul obișnuit al echipei, are un salariu anual de 6,3 milioane de euro, adică aproximativ 123.000 de euro pe săptămână.

Szczesny a fost convins de Lewandowski să vină la Barcelona

Portarul polonez a recunoscut că Robert Lewandowski, colegul său din naționala Poloniei și atacantul Barcelonei, a jucat un rol decisiv în convingerea sa de a accepta oferta catalanilor. „Robert a jucat un rol foarte important, pentru că el a fost persoana care a avut ideea să mă convingă. Este un moment de maximă mândrie”, a declarat Szczesny, care recunoaște că, înainte de contactul cu Barcelona, era gata să se retragă din fotbal.

În plus, după ce a petrecut câteva zile în oraș, Szczesny a observat respectul și aprecierea oamenilor, ceea ce l-a motivat să accepte provocarea de a juca pentru Barcelona. „După primele zile în oraș, am văzut cum m-au tratat oamenii și cât de important este pentru ei. Asta m-a făcut să mă simt mândru și să decid că vreau să fac parte din această familie interesantă”, a adăugat el.

Szczesny vine cu un palmares impresionant, după ce a jucat pentru cluburi mari precum Arsenal, AS Roma și Juventus.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Atacurile masive israeliene zguduie Beirutul: 11 lovituri consecutive au vizat Hezbollah

Noaptea trecută, capitala Libanului a fost scena unor atacuri aeriene intense, Israelul lansând cel puțin 11 lovituri consecutive, una dintre ele având ca țintă...

Elias Charalambous, mulțumit de victoria lui FCSB: „Disciplina și atitudinea au făcut diferența”

FCSB a obținut o victorie importantă în Europa League, învingând PAOK cu 1-0, deși a jucat în inferioritate numerică din minutul 56. Antrenorul Elias...

Ministerul Apărării al Ucrainei: Cel puțin 177 de prizonieri ucraineni au murit în captivitate în Rusia

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Apărării al Ucrainei, cel puțin 177 de prizonieri ucraineni au decedat în închisorile rusești de la începutul...
Ultima oră
Pe aceeași temă