24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSocialNumฤƒrul de joburi remote a scฤƒzut sub 5% din totalul ofertelor de...

Numฤƒrul de joburi remote a scฤƒzut sub 5% din totalul ofertelor de pe piaศ›ฤƒ. Regula a devenit un beneficiu

Numฤƒrul joburilor remote nou apฤƒrute pe piaศ›a muncii din Romรขnia a scฤƒzut semnificativ, conform unei analize realizate de platforma de recrutare eJobs.ro.

Dupฤƒ ce รฎn perioada 2020-2022 joburile remote au crescut rapid, reprezentรขnd chiar peste 10% din totalul ofertelor postate anual, รฎn 2024 acestea au scฤƒzut sub pragul de 5%, ajungรขnd la 4,3%, adicฤƒ aproximativ 10.000 de posturi disponibile.

Companiile au รฎnceput sฤƒ renunศ›e treptat la munca la distanศ›ฤƒ ca normฤƒ generalฤƒ, preferรขnd sฤƒ implementeze fie lucrul la birou, fie un program hibrid, care presupune prezenศ›a fizicฤƒ de cel puศ›in trei zile pe sฤƒptฤƒmรขnฤƒ.

Roxana Drฤƒghici, Head of Sales la eJobs.ro, a subliniat cฤƒ, รฎn prezent, posibilitatea de a lucra remote este consideratฤƒ mai degrabฤƒ un beneficiu oferit de un numฤƒr tot mai mic de angajatori, deศ™i studiile aratฤƒ cฤƒ mulศ›i candidaศ›i รฎncฤƒ preferฤƒ acest mod de lucru ศ™i รฎl considerฤƒ un criteriu esenศ›ial รฎn alegerea unui job.

Deศ™i ofertele de joburi remote sunt รฎn scฤƒdere, interesul candidaศ›ilor pentru aceste poziศ›ii rฤƒmรขne ridicat.

รŽn primele nouฤƒ luni ale anului 2024, 13,7% dintre aplicฤƒrile de pe eJobs.ro au fost pentru locuri de muncฤƒ la distanศ›ฤƒ, totalizรขnd 1,2 milioane de aplicฤƒri din cele peste 8 milioane รฎnregistrate pe platformฤƒ.

Restul aplicฤƒrilor s-au orientat cฤƒtre joburile cu prezenศ›ฤƒ la birou รฎn Romรขnia (6,9 milioane) ศ™i locurile de muncฤƒ din strฤƒinฤƒtate (115.000).

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Liga Campionilor: Real Madrid ศ™i Bayern Munchen au pierdut รฎn deplasare

Real Madrid, deลฃinฤƒtoarea trofeului, ลŸi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susลฃinute รฎn deplasare, miercuri seara, รฎn etapa a doua a Ligii...

Klaus Iohannis va pleda pentru educaศ›ia รฎn limba francezฤƒ la cea de-a XIX-a Conferinศ›ฤƒ a Francofoniei

Preศ™edintele Iohannis va participa la o masฤƒ rotundฤƒ dedicatฤƒ integrฤƒrii tinerilor francofoni pe piaศ›a muncii Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis, va participa la cea de-a XIX-a...

Nicuศ™or Dan: Peste 150 de clฤƒdiri cu risc seismic vor fi consolidate

Municipalitatea face demersuri pentru consolidarea a peste 150 de clฤƒdiri cu risc seismic, iar finanลฃarea pe care a obลฃinut-o este de 300 de milioane...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ