24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieSebastian Burduja: Am atras peste 13 miliarde de euro, fonduri nerambursabile

Sebastian Burduja: Am atras peste 13 miliarde de euro, fonduri nerambursabile

Ministrul Energiei transmite cฤƒ Romรขnia este รฎn plinฤƒ revoluศ›ie energeticฤƒ

Ministrul Sebastian Burduja a afirmat, รฎn cadrul unei conferinศ›e, cฤƒ pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul anului, vor fi circa 100 de proiecte รฎn probe sau deja puse รฎn funcลฃiune.

„Eu cred cฤƒ Romรขnia este รฎn mijlocul unei revoluลฃii energetice ลŸi spun asta, bazรขndu-mฤƒ pe cรขteva date รฎntr-un an ลŸi trei luni de mandat. Fฤƒcรขnd un calcul, am ajuns la peste 13 miliarde de euro, fonduri nerambursabile pe care am reuลŸit sฤƒ le atragem, sฤƒ deblocฤƒm, ลŸi undeva la 10 miliarde sunt deja la lucru รฎn piaลฃฤƒ. Foarte mulลฃi beneficiari au constatat cฤƒ am semnat contracte, investiลฃii din PNRR pe producลฃie de energie verde, 460 de milioane de euro, cu 300 ลŸi ceva de contracte.ย Pรขnฤƒ la finalul anului vor fi undeva la 100 de proiecte care fie vor fi puse รฎn funcลฃiune, fie cel puลฃin vor fi รฎn probe”, a afirmat Burduja, citat de Agerpres.

Burduja crede cฤƒ nu trebuie fฤƒcut un compromis de la securitatea energeticฤƒ ลŸi de la competitivitatea Romรขniei, doar de dragul unei energii mai verzi. Cu toate acestea, ministrul Energiei anunศ›ฤƒ cฤƒ existฤƒ 815 milioane de euro din Fondul pentru Modernizare pentru producลฃie ลŸi auto-consum pe energie verde, solar eolian, plus trei proiecte hidro.

„Avem 460 de milioane investiลฃii din PNRR, 815 milioane din Fondul pentru Modernizare, o jumฤƒtate de miliard pentru autoritฤƒลฃi publice, panouri fotovoltaice, pe care รฎncercฤƒm sฤƒ-i suplimentฤƒm รฎn 22 octombrie la Fondul pentru Modernizare cu รฎncฤƒ 150, spre 200 de milioane de euro, ca sฤƒ acoperim toate cele 1.400 de proiecte, pentru cฤƒ a fost un interes foarte mare. Ne pregฤƒtim sฤƒ lansฤƒm Electric UP. Pentru prima datฤƒ, acest program finanลฃeazฤƒ ลŸi bateriile, finanลฃeazฤƒ ลŸi pompele de cฤƒldurฤƒ, finanลฃeazฤƒ ลŸi panouri ลŸi staลฃii de reรฎncฤƒrcare. Ne dorim ca, รฎn maximum o lunฤƒ de zile, sฤƒ semnฤƒm ลŸi contractele. Acum cรขteva zile a apฤƒrut รฎn Monitorul Oficial schema de ajutor de stat tot pentru stocare, de 150 de milioane de euro din Fondul pentru Modernizare, un apel pe care รฎl vom lansa la รฎnceputul lunii noiembrie”, a mai explicat Burduja.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Numฤƒrul de joburi remote a scฤƒzut sub 5% din totalul ofertelor de pe piaศ›ฤƒ. Regula a devenit un beneficiu

Numฤƒrul joburilor remote nou apฤƒrute pe piaศ›a muncii din Romรขnia a scฤƒzut semnificativ, conform unei analize realizate de platforma de recrutare eJobs.ro. Dupฤƒ ce รฎn...

Aproximativ 200 de poliศ›iศ™ti ศ™i jandarmi participฤƒ la zeci de percheziศ›ii รฎn localitatea ศšฤƒndฤƒrei

Aproximativ 200 de poliศ›iศ™ti ศ™i jandarmi participฤƒ รฎn aceastฤƒ dimineaศ›ฤƒ la o acศ›iune de amploare รฎn localitatea ศšฤƒndฤƒrei, din judeศ›ul Ialomiศ›a, care este desfฤƒศ™uratฤƒ...

De ce sฤƒ optezi pentru tablฤƒ metalicฤƒ?ย Montaj profesionist ศ™i avantaje pe termen lung

Cรขnd te gรขndeศ™ti la acoperiศ™ul casei tale, ศ™tii sigur cฤƒ vrei ceva care sฤƒ reziste mult ศ™i bine, dar sฤƒ arate ศ™i cum trebuie....
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ