24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒRomรขnii au cheltuit aproximativ 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion...

Romรขnii au cheltuit aproximativ 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion รฎn sezonul estival din 2024

Aeroporturile din Romรขnia au avut un flux de 7,9 milioane de pasageri รฎn lunile de varฤƒ ale acestui an, conform datelor furnizate de Asociaศ›ia Aeroporturilor din Romรขnia (AAR), o creศ™tere faศ›ฤƒ de cele 7,3 milioane de pasageri din aceeaศ™i perioadฤƒ a anului trecut.

Aceastฤƒ creศ™tere semnificativฤƒ se datoreazฤƒ atรขt unui interes crescut pentru cฤƒlฤƒtorii, cรขt ศ™i extinderii numฤƒrului de zboruri ศ™i destinaศ›ii disponibile, noteazฤƒ Ziarul Financiar.

Un factor important a fost introducerea unor rute noi de cฤƒtre companiile aeriene, iar Bucureศ™tiul a fost principalul beneficiar, cu cele mai multe destinaศ›ii ศ™i zboruri adฤƒugate.

รŽn ceea ce priveศ™te zborurile charter, operate รฎn principal de agenศ›iile de turism, Turcia ศ™i Grecia au rฤƒmas destinaศ›iile preferate pentru vacanศ›ele organizate.

Pentru vacanศ›ele pe cont propriu, Italia a dominat topul, fiind destinaศ›ia aleasฤƒ de cei mai mulศ›i turiศ™ti romรขni.

รŽn perioada verii, au fost operate peste 2.100 de zboruri din Bucureศ™ti cฤƒtre diverse oraศ™e italiene.

Preศ›ul mediu al biletelor de avion รฎn aceastฤƒ varฤƒ a fost de 163 euro, conform unui studiu Vola.ro. Astfel, romรขnii au cheltuit aproximativ 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion รฎn sezonul estival din 2024, conform unui calcul realizat de Ziarul Financiar pe baza datelor de la Vola ศ™i AAR. Aceastฤƒ creศ™tere aratฤƒ o tendinศ›ฤƒ pozitivฤƒ pentru turismul aerian din Romรขnia.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Economiseศ™te la cumpฤƒrฤƒturile online folosind codurile de reducere de pe Couponiada.ro

รŽntr-o lume รฎn care fiecare leu conteazฤƒ, este esenศ›ial sฤƒ gฤƒsim modalitฤƒศ›i eficiente de a economisi fฤƒrฤƒ a sacrifica calitatea vieศ›ii noastre. Couponiada.ro este...

Oraศ™ul din Romรขnia care vinde nฤƒmolul provenit din epurarea apei menajere pentru a fi folosit รฎn agriculturฤƒ

Utilizarea nฤƒmolului provenit din epurarea apei menajere รฎn agriculturฤƒ reprezintฤƒ o soluศ›ie sustenabilฤƒ ศ™i inovatoare pentru valorificarea deศ™eurilor rezultate din tratarea apei, considerฤƒ reprezentanศ›ii...

Sebastian Burduja: Am atras peste 13 miliarde de euro, fonduri nerambursabile

Ministrul Energiei transmite cฤƒ Romรขnia este รฎn plinฤƒ revoluศ›ie energeticฤƒ Ministrul Sebastian Burduja a afirmat, รฎn cadrul unei conferinศ›e, cฤƒ pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul anului, vor...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ