14.3 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSportFotbalCFR Cluj, aproape de un transfer important! Un internaศ›ional romรขn e gata...

CFR Cluj, aproape de un transfer important! Un internaศ›ional romรขn e gata sฤƒ semneze cu echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj este foarte aproape de a-l aduce รฎn echipฤƒ pe Alex Dobre, un atacant de 26 de ani care a jucat รฎn trecut pentru echipa portughezฤƒ Famalicao ศ™i are 22 de meciuri รฎn Ligue 1.

Alex Dobre, liber de contract dupฤƒ despฤƒrศ›irea de Famalicao รฎn aceastฤƒ varฤƒ, este aproape de a semna cu CFR Cluj, conform informaศ›iilor oferite de ProSport. Aceasta ar fi prima sa experienศ›ฤƒ รฎn Liga 1, deศ™i fotbalistul romรขn are un parcurs profesional impresionant รฎn strฤƒinฤƒtate.

Transfer รฎn premierฤƒ รฎn Liga 1 pentru Alex Dobre

Nฤƒscut la Bucureศ™ti, Dobre ศ™i-a รฎnceput cariera fotbalisticฤƒ la nivel de juniori la Viitorul โ€žMihai Georgescuโ€ Cluj, de unde a fost transferat รฎn Anglia la Bournemouth. Pe parcursul carierei sale, el a fost รฎmprumutat la mai multe echipe din ligile inferioare ale Angliei, precum Bury, Rochdale, Yeovil ศ™i Wigan. รŽn 2020, a fฤƒcut pasul spre Ligue 1, semnรขnd cu Dijon pentru suma de un milion de euro. Dupฤƒ douฤƒ sezoane petrecute รฎn Franศ›a, Dobre s-a mutat รฎn Portugalia la Famalicao, unde a jucat pรขnฤƒ รฎn vara lui 2024.

Cea mai mare cotฤƒ de piaศ›ฤƒ a lui Alex Dobre a fost de 1,5 milioane de euro, conform Transfermarkt, รฎn iunie 2023. รŽn prezent, cota sa este de un milion de euro, dar talentul ศ™i experienศ›a acumulatฤƒ รฎn campionatele europene รฎl fac o opศ›iune valoroasฤƒ pentru CFR Cluj.

Performanศ›e la naศ›ionalฤƒ ศ™i experienศ›ฤƒ internaศ›ionalฤƒ

Alex Dobre are, de asemenea, experienศ›ฤƒ la echipa naศ›ionalฤƒ a Romรขniei. El a fost folosit de selecศ›ionerul Edward Iordฤƒnescu รฎn campania de calificare la Euro 2024, evoluรขnd 42 de minute รฎn meciurile รฎmpotriva Andorrei ศ™i Belarusului, unde l-a รฎnlocuit pe Olimpiu Moruศ›an.

Dobre nu este strฤƒin nici de echipele de tineret ale Romรขniei, avรขnd la activ patru meciuri pentru selecศ›ionata U21, รฎn care a marcat un gol. De asemenea, el a jucat ศ™i pentru echipa olimpicฤƒ a Romรขniei la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020, adunรขnd 258 de minute pe teren.

Ultima apariศ›ie a lui Alex Dobre a avut loc pe 13 aprilie 2024, รฎntr-un meci din campionatul portughez รฎntre FC Porto ศ™i Famalicao, unde a intrat รฎn minutul 75.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoศ™ are o vastฤƒ experienศ›ฤƒ รฎn domeniul jurnalismului sportiv ศ™i al comentariilor sportive, activรขnd pe principalele canale de televiziune din Romรขnia. รŽn prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiศ›ii importante de fotbal, tenis, รฎnot ศ™i polo. Anterior, รฎntre februarie 2021 ศ™i septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea ศ™tirilor ศ™i administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Joe Biden va vorbi cu Benjamin Netanyahu รฎn curรขnd despre situaศ›ia din Orientul Mijlociu

Preศ™edintele american Joe Biden spune cฤƒ probabil va vorbi cu premierul Benjamin Netanyahu โ€žrelativ curรขndโ€, dupฤƒ atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului. รŽn...

A omorรขt รฎn bฤƒtaie un cioban. Suspectul principal este chiar patronul sฤƒu

Un bฤƒrbat de 46 de ani, din judeลฃul Buzฤƒu, a fost reลฃinut de poliศ›iศ™ti, sub acuzaศ›ia cฤƒ ar fi omorรขt รฎn bฤƒtaie un cioban...

Israelul anunศ›ฤƒ moartea a รฎncฤƒ ศ™apte soldaศ›i รฎn Liban, รฎn total avรขnd opt soldaศ›i uciศ™i

Armata israelianฤƒ a anunศ›at moartea a รฎncฤƒ ศ™apte soldaศ›i israelieni care au fost uciศ™i miercuri รฎn luptฤƒ รฎn sudul Libanului, ridicรขnd la opt bilanศ›ul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ