19.8 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăBarometru: 70% dintre antreprenori anticipează creșterea impozitului pe venit în următoarele 12...

Barometru: 70% dintre antreprenori anticipează creșterea impozitului pe venit în următoarele 12 luni

Aproximativ 70% dintre antreprenorii români se așteaptă ca impozitul pe veniturile salariale să crească în următorul an, iar două treimi estimează o majorare și a impozitului pe profit, conform datelor Barometrului Antreprenorilor New Money INSCOP, prezentate într-o conferință de presă.

„Avem 70% dintre antreprenori care declară că se aşteaptă ca impozitul pe venitul din salarii să crească fie foarte mult, fie puţin în următoarele 12 luni”, a declarat Remus Ioan Ștefureac, președintele INSCOP.

În privința impozitului pe profit, 66% dintre antreprenori estimează o creștere, dintre care 25% anticipează o majorare semnificativă. O perspectivă similară este și pentru impozitul pe dividende, unde aproape 70% dintre respondenți prevăd o creștere în următorul an.

Așteptări moderate privind TVA, dar preocupări legate de dobânzi

Când vine vorba de TVA, majoritatea antreprenorilor (aproximativ 50%) cred că aceasta va rămâne stabilă, însă o treime anticipează o ușoară creștere. „Fiind o taxă aplicată tuturor consumatorilor, impactul asupra întregii populații reduce probabilitatea unei majorări imediate”, a explicat Ștefureac.

În ceea ce privește dobânzile la credite, 45% dintre antreprenori anticipează o creștere în următoarele 12 luni, în timp ce doar 15% cred că acestea vor scădea semnificativ.

Pe tema cursului de schimb leu-euro, jumătate dintre antreprenori consideră că va avea loc o ușoară depreciere a leului, în timp ce 35% cred că rata de schimb va rămâne stabilă.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-25 august pe un eșantion de 1.450 de antreprenori români, reprezentativ la nivel național.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

ANAF va publica în octombrie „lista rușinii” pentru datornicii din trimestrul 3

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va face publică, în cursul acestei luni, lista contribuabililor care nu și-au achitat obligațiile fiscale aferente trimestrului al...

Aproape jumătate de milion de șomeri în România

Rata șomajului a urcat în august la 5,5% Noi date vin de la Institutul Național de Statistică. Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă