21.4 C
Bucureศ™ti
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCriza din UcrainaAtac ucrainean asupra unei platforme ruseศ™ti de lรขngฤƒ Insula ศ˜erpilor

Atac ucrainean asupra unei platforme ruseศ™ti de lรขngฤƒ Insula ศ˜erpilor

Forศ›ele speciale ucrainene au lansat un atac asupra platformei petroliere Petro Godovaneศ› din Marea Neagrฤƒ, o locaศ›ie pe care Kievul รฎncearcฤƒ sฤƒ o recรขศ™tige รฎncฤƒ de la รฎnceputul conflictului cu Rusia.

Potrivit unei รฎnregistrฤƒri video difuzate iniศ›ial de canalul ucrainean TSN duminicฤƒ, atacul a avut loc noaptea, รฎn apropierea Insulei ศ˜erpilor.

รŽn imagini se pot auzi focuri de armฤƒ ศ™i explozii, iar mesajul care รฎnsoศ›eศ™te clipul afirmฤƒ cฤƒ โ€žarmata ucraineanฤƒ a reuศ™it sฤƒ alunge forศ›ele ruse de pe Petro Godovaneศ›โ€, informeazฤƒ Newsweek.

Ucrainenii vor sฤƒ redeศ›inฤƒ controlul asupra platformei

Conform Ukraine News Live, soldaศ›ii GUR (serviciul de informaศ›ii al armatei ucrainene) au utilizat o mitralierฤƒ de calibru 12,7 mm รฎn timpul atacului asupra platformei de foraj, care a luat foc รฎn timpul raidului nocturn.

Canalul WarTranslated a postat acelaศ™i clip pe platforma X (fosta Twitter), menศ›ionรขnd รฎnsฤƒ cฤƒ atacul a fost โ€žo tentativฤƒ de a asalta platforma Petro Godovaneศ›, una dintre instalaศ›iile de producศ›ie de gaze controlate de Rusia รฎn Marea Neagrฤƒโ€.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a adฤƒugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grฤƒdina vilei de protocol de la Neptun, folositฤƒ de preศ™edintele Klaus Iohannis, a fost dotatฤƒ cu trei miniterenuri de golf, รฎnsฤƒ RA APPS nu...

Klaus Iohannis a adฤƒugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grฤƒdina vilei de protocol de la Neptun, folositฤƒ de preศ™edintele Klaus Iohannis, a fost dotatฤƒ cu trei miniterenuri de golf, รฎnsฤƒ RA APPS nu...

Investiศ›iile la bursฤƒ devin mai accesibile: Romรขnii pot tranzacศ›iona simultan pe BVB ศ™i pe bursele din SUA

Investitorii romรขni au acum posibilitatea de a tranzacศ›iona simultan atรขt pe Bursa de Valori Bucureศ™ti (BVB), cรขt ศ™i pe pieศ›ele bursiere din Statele Unite,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ