20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportFotbalOțelul Galați a transferat un mijlocaș belgian!

Oțelul Galați a transferat un mijlocaș belgian!

Oțelul Galați a anunțat transferul mijlocașului belgian Samy Bourard, un jucător cu experiență internațională, care a semnat un contract până la sfârșitul sezonului.

Oțelul Galați și-a întărit lotul pentru acest sezon prin transferul lui Samy Bourard, un mijlocaș belgian de 28 de ani, liber de contract după despărțirea de Hapoel Hadera din Israel. Bourard a semnat un contract valabil până la finalul actualei stagiuni, iar echipa antrenată de Dorinel Munteanu speră să beneficieze de experiența și versatilitatea noului jucător.

Samy Bourard, un mijlocaș experimentat

Samy Bourard vine la Oțelul Galați cu un bagaj bogat de experiență acumulată în mai multe campionate europene. Născut la Liège, Belgia, dar cu cetățenie marocană, Bourard s-a format la prestigioasa academie a lui RSC Anderlecht, unul dintre cele mai puternice cluburi din Belgia. La nivel de juniori, a avut o prezență constantă în UEFA Youth League, competiție în care a jucat de 23 de ori și a marcat 6 goluri.

După perioada petrecută la Anderlecht, Bourard a trecut la nivelul seniorilor, evoluând pentru echipe din Belgia, Țările de Jos, Ungaria și Israel. Printre cluburile la care a jucat se numără Sint-Truiden în Belgia, FC Eindhoven și ADO Den Haag în Țările de Jos, precum și Fehérvár în Ungaria. Ultima sa echipă a fost Hapoel Hadera din Israel, unde a contribuit la salvarea echipei de la retrogradare.

Mijlocașul belgian este cunoscut pentru versatilitatea sa, putând evolua atât ca mijlocaș ofensiv, cât și pe partea stângă a terenului. În 94 de meciuri disputate în Keuken Kampioen Divisie (liga a doua olandeză), Bourard a înscris 21 de goluri, demonstrând o abilitate ofensivă solidă. De asemenea, a avut contribuții semnificative în campionatele din Israel și Olanda, acumulând în total 58 de meciuri și 10 goluri în Ligat ha’Al (prima ligă din Israel) și 17 meciuri cu 3 goluri în Eredivisie (prima ligă olandeză).

Pe lângă experiența sa la nivel de club, Bourard a fost convocat și la echipele naționale de juniori ale Belgiei, unde a jucat 13 meciuri și a înscris 3 goluri pentru selecționatele U17 și U18.

„Este o onorare!”

La scurt timp după ce a fost prezentat oficial, Samy Bourard a oferit primele sale declarații în calitate de jucător al Oțelului Galați. „Este o onoare să mă alătur clubului Oțelul Galați. Am auzit multe lucruri bune despre club și despre fanii săi pasionați. Abia aștept să intru pe teren și să dau totul pentru echipă”, a declarat mijlocașul belgian.

Bourard ar putea debuta în tricoul Oțelului la meciul de sâmbătă, 5 octombrie, contra Universității Craiova, meci care se va disputa pe teren propriu, începând cu ora 21:30.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Consumul energetic al inteligenței artificiale pune presiune pe rețeaua electrică din SUA

Conform celor mai recente estimări ale experților, consumul tot mai mare de energie al inteligenței artificiale pune o presiune semnificativă asupra rețelei electrice din...

Dezlănțuiți creativitatea cu rotiri gratuite

În jocurile online, creativitatea nu este doar un atu; este nucleul fiecărui joc de succes. Dezvoltatorii inovează neîncetat, creând jocuri care nu sunt doar...

Mesajul lui Ciolacu pentru seniori, de ziua lor: cadou neimpozitat pentru pensii sub 3000 de lei

Premierul Ciolacu transmite că măsura se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar și pentru cel de apărare și ordine publică Marcel Ciolacu susține,...
Ultima oră
Pe aceeași temă