15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportGuvernul a semnat contractele pentru două stadioane și un patinoar!

Guvernul a semnat contractele pentru două stadioane și un patinoar!

Proiectele pentru noile stadioane din Constanța și Pitești, precum și pentru patinoarul artificial din Sfântu Gheorghe au primit undă verde, prin semnarea contractelor la Guvern.

În cadrul unei ceremonii desfășurate astăzi la Guvernul României, au fost semnate contractele pentru construcția a două noi stadioane, în Constanța și Pitești, precum și a unui patinoar artificial în Sfântu Gheorghe. La eveniment au participat personalități importante din sport și politică, printre care premierul Marcel Ciolacu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, liderul UDMR Kelemen Hunor și Elisabeta Lipă, președinta Autorității Naționale pentru Sport (ANS).

Investiții importante în infrastructura sportivă

Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța este unul dintre cele mai mari proiecte incluse în planul de dezvoltare a infrastructurii sportive din România. Valoarea totală a proiectului, care va fi realizat de Ministerul Dezvoltării, este de 379 milioane de lei. Noua arenă va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include o pistă de atletism cu șase culoare, alături de facilități moderne pentru sportivi și spectatori. Deși stadionul este denumit în documente „Gheorghe Hagi”, legenda fotbalului românesc a declarat în mod repetat că nu dorește ca arena să-i poarte numele, subliniind că aceasta trebuie să fie reprezentativă pentru orașul Constanța.

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești va beneficia de o investiție de aproape 495 milioane de lei. Proiectul include demolarea vechii structuri și construcția unui stadion modern, cu 15.200 de locuri și facilități sportive diverse. Noul stadion va respecta standardele UEFA de categorie 4, fiind proiectat să găzduiască competiții internaționale și să ofere spații dedicate pentru antrenamente și activități sportive, inclusiv lupte, judo, box și karate.

Patinoarul artificial din Sfântu Gheorghe va fi o investiție de 245 milioane de lei și va avea o capacitate de 2.180 de locuri. Acesta va fi utilizat atât pentru sporturile de iarnă, cât și pentru evenimente comunitare. Baza sportivă va oferi facilități moderne pentru patinaj și hochei pe gheață și va include un centru medical destinat sportivilor și locuitorilor din zonă. Patinoarul va completa infrastructura sportivă din apropierea Arenei Sepsi și a stadionului echipei Sepsi OSK.

Durata îndelungată până la finalizarea proiectelor

Finalizarea acestor proiecte va dura câțiva ani, fiecare având termene clare de execuție. Stadionul din Constanța are o durată de realizare de 36 de luni, la fel și cel din Piteși, în timp ce patinoarul din Sfântu Gheorghe este estimat să fie gata în 40 de luni

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...

Deciziile adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate astăzi în cadrul unei ședințe desfășurate la București. Acestea vizează măsuri privind...

Germania anticipează stagnare economică în 2024, conform noilor previziuni guvernamentale

Guvernul Germaniei se pregătește să revizuiască în scădere previziunile economice pentru 2024, în contextul în care cea mai mare economie a Europei se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă