12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInternaționalStudiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări în acest an, în scădere față de 77% în 2023.

Raportul LHH menționează că disponibilizările au fost determinate de angajările în exces din anii precedenți, nevoia de a reduce costurile și restructurare.

De asemenea, studiul arată că 25% dintre liderii de resurse umane sunt îngrijorați de epuizarea angajaților ca rezultat al concedierilor în 2024, în creștere față de 6% în 2023.

În plus, 31% dintre angajați iau în considerare schimbarea locului de muncă în următoarele 12 luni, în scădere față de 32% în 2023.

De asemenea, 36% dintre angajați sunt îngrijorați că vor fi concediați de către actualul angajator, aceeași valoare ca în 2023.

Se preconizează că efectele disponibilizărilor vor fi resimțite nu doar în industria prelucrătoare, ci și în domeniul serviciilor, inclusiv în centrele de servicii și în piața IT, unde expansiunea inteligenței artificiale va avea un impact semnificativ pe termen scurt și mediu.

Pe piața locală, efectele mișcărilor de la nivel global au început să se vadă încă din anul trecut, iar din 2024 au devenit și mai evidente.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă