18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAtac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone...

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe regiuni.

În orașul Voronej, o dronă a lovit o clădire de locuințe, a anunțat Alexander Gusev, guvernatorul regiunii, conform sursei Meduza.

Deși niciun locuitor nu a fost rănit, atacul venit dinspre Ucraina a cauzat incendii în mai multe zone din oraș, care au fost ulterior stinse de echipele de intervenție.

Ministerul Apărării din Rusia a raportat că 125 de drone au fost distruse în total pe teritoriul țării în cadrul acestui atac.

Potrivit autorităților ruse, 67 de drone au fost interceptate deasupra regiunii Volgograd, 18 în regiunea Rostov, 17 în Belgorod și Voronej, și câte una în regiunile Bryansk, Kursk și Teritoriul Krasnodar.

Atacul vine într-un context de intensificare a confruntărilor dintre Rusia și Ucraina, iar raidurile cu drone reprezintă o tactică tot mai frecventă în acest conflict.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

România va fi „măturată” de ciclonul Ashely, spune ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avertizat duminică dimineață că România va fi afectată semnificativ de ciclonul Ashley în următoarele ore, subliniind că pericolul principal...

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...
Ultima oră
Pe aceeași temă