30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSocialMinistrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele zile.

Burduja a oferit detalii despre măsurile implementate pentru a preveni eventualele avarii în reţeaua de energie.

Am încheiat un nou comandament energetic, aşa cum am anunţat încă de ieri. Toţi operatorii de transport şi distribuţie sunt în dispozitiv: au constituit comandamente proprii, au suplimentat echipele de intervenţie în zonele vizate de condiţii meteorologice speciale în zilele următoare, au stocuri de echipamente adiţionale pentru a interveni rapid în cazul unor avarii apărute în teren. Staţiile au fost aprovizionate cu stocuri de motorină pentru grupuri electrogene, la nevoie”, a transmis Burduja pe Facebook.

De asemenea, ministrul a precizat că staţiile au fost aprovizionate cu motorină pentru generatoarele electrice, în caz de necesitate.

Burduja a subliniat că autorităţile urmăresc îndeaproape evoluţia vremii şi vor organiza zilnic şedinţe de comandament la ora 11:00, în funcţie de noile prognoze meteorologice.

Se anunță rafale de până la 80 km/h

O atenţie deosebită este acordată intensificării vântului, cu rafale prognozate de până la 80 km/h, ce ar putea afecta reţelele electrice, dar și zonei Galați, unde sunt așteptate precipitații semnificative.

În final, ministrul a făcut apel la răbdare şi înţelegere, subliniind că echipele de intervenţie sunt supuse unei presiuni mari, dar siguranţa acestora și a cetățenilor rămâne prioritară:

„Aşa cum am procedat şi la Galaţi, vom interveni prompt, în cele mai dificile condiţii, având conştiinţa că facem tot ceea ce este omeneşte posibil să remediem avariile apărute, fără a pune vieţile oamenilor în pericol.”

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă