30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Trump despre întâlnirea cu Zelenski: ”Este lupta mea să salvez umanitatea”

VIDEO Trump despre întâlnirea cu Zelenski: ”Este lupta mea să salvez umanitatea”

Donald Trump a declarat că se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri, la New York. „Cred că voi putea ajunge la un acord” pentru a pune capăt războiului, a adăugat Trump, repetând afirmația de lungă durată că ar pune rapid capăt conflictului care a început când Rusia a invadat Ucraina în 2022.

Donald Trump a declarat că se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri, la New York, la o zi după ce candidatul la președinția SUA a criticat liderul Ucrainei pentru refuzul de a încheia un acord cu Rusia în privința războiului.

„Președintele Zelenski a cerut să se întâlnească cu mine și mă voi întâlni cu el mâine dimineață, în jurul orei 9:45, la Trump Tower”, a declarat republicanul reporterilor la New York.

„Este păcat ce se întâmplă în Ucraina. Atâtea morți, atâta distrugere. Este un lucru îngrozitor.”

Trump a vorbit la câteva ore după ce președintele ucrainean s-a întâlnit cu omologul său american Joe Biden și cu rivala lui Trump la alegerile din noiembrie, Kamala Harris, la Casa Albă.

Zelenski se află în Statele Unite în această săptămână pentru a participa la Adunarea Generală a ONU la New York.

Trump a spus: „Aștept cu nerăbdare să-l văd mâine.”

Însă republicanul a sugerat, de asemenea, că nu a fost mulțumit de comentariile recente ale lui Zelenski pentru revista The New Yorker, în care liderul ucrainean a spus că crede că Trump „nu știe cu adevărat cum să oprească războiul.”

Întrebat de un reporter la conferința de presă despre comentariile lui Zelenski, Trump a spus: „Cred că nu sunt de acord cu el. Nu mă cunoaște.”

„Cred că voi putea încheia un acord” pentru a pune capăt războiului, a adăugat Trump, repetând o afirmație de lungă durată că ar pune rapid capăt conflictului care a început când Rusia a invadat Ucraina în 2022.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...

West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din țară, revine pe Insula Lacul Morii cu o ediție spectaculoasă. Pe scenă vor...

Peste o lună, Insula Lacul Morii din Sectorul 6 va deveni polul distracției din Capitală. Aici, pe o suprafață de 32.000 de metri pătrați,...

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă