20 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSocialJustițieDecizie definitivă: Klaus Iohannis a pierdut și a doua casă și trebuie...

Decizie definitivă: Klaus Iohannis a pierdut și a doua casă și trebuie să dea înapoi banii pe chiriile încasate

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, pierd definitiv casa din Sibiu care poate fi înregistrată în patrimoniul statului român

 Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat, miercuri, decizia în cazul unui litigiu deschis în 2016 privind moștenirea unui imobil din Sibiu, care le-a aparținut lui Carmen Iohannis și familiei Baștea, apropiată de cuplul Iohannis.

Rodica Baștea a contestat cu recurs la ÎCCJ deciziile instanțelor inferioare, prin care și acest imobil intra în proprietatea statului român, pe 6 septembrie, anul trecut. Timp de 9 luni, dosarul a stat în procedura de filtru pe rolul instanței. Pe 18 iunie, completul format din 3 judecători ai ÎCCJ a admis în principiu cererea de recurs și a stabilit termen pentru marți, 24 septembrie 2024. 

„Decizia nr. 1943: Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta-reclamantă Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor. Definitivă”, se arată în încheierea de ședință publicată miercuri de ÎCCJ. 

Odată cu această decizie definitivă, se poate trece la executarea silită a familiei prezidențiale. 

Potrivit ANAF, acest litigiu bloca recuperarea de către stat a altui imobil pierdut în instanță de familia Iohannis, în noiembrie 2015. E vorba despre un spațiu comercial din Sibiu. Din cauza procesului, succesiunea a fost suspendată de către un notar public din Avrig, notează sursazilei.ro.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a decis că imobilul a fost deținut nelegal de soții Iohannis, iar în aprilie 2016, titlul de proprietate al familiei a fost radiat din cartea funciară.

De atunci și până în prezent, statul român nu a putut să-și înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului, din cauza disputelor privind moștenirea, scrie sursa citată. 

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Cum să-ți alegi parfumul în funcție de zodie? 3 sfaturi și recomandări utile 

Fiecare zodie are o personalitate distinctă, iar preferințele olfactive vin în ajutor pentru a accentua caracteristicile specifice. Din acest articol vei afla cum semnul...

Salariile din România au crescut cu 7,5% în 2024, conform unui studiu

Salariile angajaților din România au înregistrat o creștere medie de 7,5% în 2024 comparativ cu anul precedent, potrivit studiului salarial realizat de Mercer Marsh...

SUA vor trimite Ucrainei un nou ajutor militar de 375 milioane de dolari

Statele Unite vor trimite Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, care include un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă