20.9 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiRegele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să...

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să devină „patrie alternativă” pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a exclus categoric marţi orice posibilitate ca ţara sa să servească drept „patrie alternativă” pentru palestinieni, avertizând că strămutarea forţată a populaţiilor de către Israel ar constitui o „crimă de război”, potrivit jpost.com.

„Permiteţi-mi să fiu foarte, foarte clar: asta nu se va întâmpla niciodată. Nu vom accepta niciodată strămutarea forţată a palestinienilor, care constituie o crimă de război”, a declarat el la tribuna ONU, denunţând extremiştii care „continuă să propage” această idee.

Monarhul a afirmat că „nicio ţară nu poate beneficia de pe urma actualei escaladări” a situaţiei în Orientul Mijlociu, şi a denunţat războiul Israelului în Fâşia Gaza.

El a cerut, de asemenea, comunităţii internaţionale să se alăture „unei vaste operaţiuni de ajutorare menite să furnizeze hrană, apă potabilă, medicamente şi alte provizii vitale” în Fâşia Gaza asediată, unde aproape un an de război a cauzat „suferinţe fără precedent”.

„Îndemn toate naţiunile care au conştiinţă să se alăture Iordaniei în săptămânile cruciale care urmează pentru a îndeplini această misiune”, a mai spus el.

„Lumea noastră a eşuat pe plan politic, însă umanitatea noastră nu trebuie să mai eşueze în faţa oamenilor din Gaza”, a adăugat regele Abdullah.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Inteligența Artificială, noua armă a Rusiei în războiul electoral din SUA

Rusia domină propaganda digitală, generând cel mai mare volum de conținut IA pentru a influența alegerile americane Rusia a generat mai mult conținut de inteligență...

Plaja de la Costinești va fi extinsă. Va avea o lățime de 100 de metri

Vești bune pentru turiști: plaja de la Costinești va fi extinsă, similar cu cea din Mamaia. Vor fi construite diguri pentru a lărgi și...

Copil de 14 ani, atacat de un urs pe Transalpina. A scos mâna pe geamul mașinii pentru a mângâia animalul

Un băiat de 14 ani a fost atacat de urs, pe Transfăgărășan, după ce a scos mâna pe geamul mașinii în timp ce trecea pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă