28.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSportFotbalUEFA a decis! Finala Ligii Campionilor 2027 nu se va disputa la...

UEFA a decis! Finala Ligii Campionilor 2027 nu se va disputa la Milano

Finala Ligii Campionilor din 2027 nu se va juca la Milano, din cauza incertitudinilor legate de viitorul stadionului San Siro, a anunțat UEFA.

Finala Ligii Campionilor 2027 nu se va disputa la Milano

Municipalitatea din Milano nu a putut garanta că lucrările de renovare nu vor afecta stadionul și împrejurimile sale în timpul finalei, ceea ce a dus la retragerea orașului din competiția pentru găzduirea evenimentului.

Ca urmare, UEFA a reluat procesul de candidatură pentru desemnarea unui nou oraș gazdă, iar decizia finală este așteptată în mai/iunie 2025. În schimb, finala din 2026 va avea loc la Budapesta, care fusese în competiție cu Milano pentru găzduirea finalelor din 2026 și 2027.

„Întrucât municipalitatea din Milano nu a putut garanta că stadionul San Siro şi împrejurimile sale nu vor fi afectate de lucrările de renovare în perioada finalei UEFA Champions League din 2027, s-a decis să nu se atribuie finala oraşului Milano”, se arată într-un comunicat UEFA.

Champions League, cunoscută oficial ca UEFA Champions League (UCL), este cea mai prestigioasă competiție de fotbal intercluburi din Europa și din lume. Organizată de Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA), competiția reunește cele mai bune echipe din ligile europene pentru a concura pentru titlul de campioană a Europei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lucrări la linia de cale ferată Piteşti – Goleşti. Va fi închisă două luni

Linia de cale ferată Pitești - Golești va fi închisă permanent între 25 septembrie și 25 noiembrie 2024 pentru lucrări de reînnoire a suprastructurii...

Percheziții la persoane acuzate că au transmis ilegal pe Internet toate programele de televiziune din România

Poliția și procurorii efectuează marți percheziții în județul Vâlcea, vizând persoane suspectate că au transmis ilegal toate programele de televiziune din România pe internet,...

Propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până la 31 decembrie 2024

Autoritățile propun, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanțelor, prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 31 decembrie 2024. Această măsură este...
Ultima oră
Pe aceeași temă