27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSportFotbalHațegan, out! Schimbări majore pe lista FIFA a arbitrilor români pentru 2025

Hațegan, out! Schimbări majore pe lista FIFA a arbitrilor români pentru 2025

Kyros Vassaras a finalizat lista arbitrilor FIFA pentru 2025, introducând schimbări importante la nivelul arbitrilor centrali, asistenților și arbitrilor VAR.

Lista arbitrilor FIFA din România pentru 2025 a fost stabilită de Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, și va include modificări semnificative. Printre cei scoși de pe lista arbitrilor de centru se numără Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai cunoscuți arbitri internaționali români, și Marcel Bîrsan. Decizia de a-l înlocui pe Hațegan vine în contextul retragerii sale din activitatea de arbitru central, după ce acesta a suferit probleme de sănătate, urmând să continue doar în camera VAR.

Ovidiu Hațegan și Marcel Bîrsan ies de pe lista FIFA

Pe locurile vacante au fost numiți doi noi arbitri: Szabolcs Kovacs, fratele mai mic al lui Istvan Kovacs, și Rareș Vidican. Promovarea acestuia din urmă a provocat controverse, fiind acuzat recent de FCSB de vicierea rezultatului în urma meciului cu Petrolul, terminat la egalitate (1-1). De asemenea, Sebastian Gheorghe, considerat unul dintre cei mai buni asistenți ai României, va ieși și el de pe lista FIFA din cauza retragerii lui Hațegan și a vârstei înaintate.

Lista finală a arbitrilor de centru care vor reprezenta România la nivel internațional în 2025 cuprinde nume precum Istvan Kovacs, Marian Barbu, Radu Petrescu, Horațiu Feșnic, Andrei Chivulete, Rareș Vidican și Szabolcs Kovacs. În plus, pe lista arbitrilor VAR vor fi incluși Sorin Costreie, Florin Andrei și Iulian Dima.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Inteligența Artificială, noua armă a Rusiei în războiul electoral din SUA

Rusia domină propaganda digitală, generând cel mai mare volum de conținut IA pentru a influența alegerile americane Rusia a generat mai mult conținut de inteligență...

Pista Aeroportului Băneasa intră în reparații: Aeroportul își suspendă activitatea pentru trei săptămâni

Elicopterele instituţiilor de stat vor fi singurele care vor putea opera zboruri, fără restricţii Lucrările de intervenţie şi întreţinere la pista Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa...

Joe Biden întâlnire importantă cu omologul său din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele american, Joe Biden, s-a întâlnit luni la Washington cu preşedintele Emiratelor Arbae Unite (EAU), Mohammed bin Zayed al-Nahyan, cu care a discutat despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă