22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis va zbura la New York la summitul ONU cu avionul...

Klaus Iohannis va zbura la New York la summitul ONU cu avionul privat de lux Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg

Președintele Klaus Iohannis va zbura la New York pentru summitul ONU cu un avion privat de lux Gulfstream G550, operat de Global Jet Luxemburg, iar această călătorie are loc într-un context politic tensionat, având în vedere controversa generată de un amendament propus de PNL, care i-ar permite lui Iohannis să candideze la Senat, în ciuda restricțiilor constituționale.

Klaus Iohannis zboară cu un avion de lux la summitul ONU

Zborul va dura aproximativ nouă ore, fără escală, și este programat să înceapă din Constanța, potrivit BoardingPass.

Acest avion a fost utilizat și pentru alte deplasări oficiale ale președintelui în acest an, inclusiv călătorii în SUA și în diverse țări africane.

Proiectul de lege depus recent de PNL ar putea permite președintelui să candideze ca independent pe lista partidului la alegerile din 1 decembrie.

„Președintele României va efectua o vizită oficială în Statele Unite începând cu data de 24 septembrie 2024.

Acesta și-a început călătoria luni, de la Constanța, și va zbura fără escală spre New York (SUA) circa nouă ore, cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg.
Avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în mai și iulie 2024 la Washington DC (SUA) și în august 2024 la Chișinău (Republica Moldova).

De asemenea, în anul 2023 același avion a fost închiriat pentru deplasările oficiale ale președintelui din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), pentru ‘turneul african’ din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud”, notează sursa citată.

Gulfstream G550 este un avion de afaceri de înaltă performanță, cunoscut pentru confortul său, tehnologia avansată și capabilitățile excelente de zbor. Fabricat de Gulfstream Aerospace, acest model a fost introdus în 2003 și face parte din seria Gulfstream G.

Gulfstream G550 este echipat cu tehnologii moderne de avionică, inclusiv:

  • Sistemul de zbor automat: Permite un control precis al zborului, contribuind la siguranța și eficiența acestuia.
  • Sistem de detectare a vremii: Ajută piloții să evite condițiile meteorologice nefavorabile.
  • Sisteme de navigație de ultimă generație: Asigură navigarea precisă și eficientă pe rute lungi.

Pe scurt, Gulfstream G550 este un simbol al luxului și eficienței în aviația de afaceri. Cu o combinație excelentă de performanță, confort și tehnologie avansată, acest avion continuă să fie una dintre cele mai căutate opțiuni pentru cei care călătoresc frecvent pe distanțe lungi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Becali intră în AUR și candidează la Camera Deputaților

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat că îl va susține pe George Simion la alegerile prezidențiale „M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...

Companiile din construcții se confruntă cu deficit de personal și volume mai mici de lucrări

Companiile care activează în domeniul construcțiilor și-au încetinit creșterea, după ce estimările de la începutul anului au fost date peste cap de modificările venite...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Pai ce, numai Iohannis isi bate joc de romnani cheltuind banul public in interes PERSONAL!? ”Cum e stapanul asa si slugile lui”
    Incepand cu luna mai si pana in prezent PNL a cheltuit din banul public (”din subvenții acordate de la bugetul de stat”) 510.000 de euro pe lună, pentru afisajul a 400 de panouri stradale, chipurile, pentru promovarea unei carti autobiografice a lui Nicolae Ciucă, in fapt insa cartea respectiva fiind doar pretextul pentru ca Ciuca sa-si faca campanie electorala cu mult inainte de termenul legal!
    Per total, plagiatorul Ciuca si PNL au cheltuit pana in prezent din banii publici cel putin 2 milioane de euro, plus un ”mizilic” de 450.000 de euro pentru producerea și montarea afișajului în toată țara, si nimeni nu vede nimic imoral, si mai ales ilegal.
    Sunt 3 posibilitate motive ca toate astea sa se intample in Romania, si mai ales fara urmari ..penale::
    A. Autoritatile statului sunt prea imbecile.
    B. Autoritatile statului sunt prea corupte.
    C. A+B.