22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportFotbalBarcelona caută un înlocuitor pentru Ter Stegen! Ce variante are echipa catalană

Barcelona caută un înlocuitor pentru Ter Stegen! Ce variante are echipa catalană

Accidentarea gravă a lui Marc-André ter Stegen obligă FC Barcelona să ia în considerare înlocuirea temporară a acestuia, având opțiunea de a transfera doar portari liberi de contract.

Portarii disponibili pentru Barcelona

În urma accidentării lui Ter Stegen, FC Barcelona se confruntă cu o problemă majoră în compartimentul defensiv. Portarul german va lipsi o perioadă îndelungată, iar opțiunile actuale de înlocuire din interiorul clubului nu oferă soluții convingătoare.

În acest moment, Inaki Pena, în vârstă de 25 de ani, este prima variantă disponibilă, însă prestațiile sale din sezonul trecut, când a primit 32 de goluri în 17 meciuri, ridică semne de întrebare în ceea ce privește capacitatea sa de a prelua responsabilitatea postului.

Alături de Pena, catalanii mai au alte două soluții interne de la Barcelona B: Ander Astralaga, de 20 de ani, și Diego Kochen, de 18 ani. Cu toate acestea, lipsa de experiență a acestora limitează încrederea în aceste opțiuni.

În conformitate cu articolul 77 din regulamentele La Liga, Barcelona poate transfera doar un portar liber de contract pentru a-l înlocui pe Ter Stegen, atâta timp cât accidentarea acestuia va dura cel puțin patru luni. Astfel, echipa blaugrana poate utiliza 80% din costul salarial al jucătorului accidentat pentru înregistrarea unui nou portar.

Keylor Navas, principala opțiune

Printre portarii disponibili se numără Keylor Navas, un portar experimentat, liber de contract după despărțirea de PSG. Fostul portar al Real Madrid este cunoscut pentru reflexele sale excelente și pentru capacitatea de a apăra penalty-uri. De asemenea, și Edgar Badia, Loris Karius, Jordi Masip, Jiri Pavlenka și Tomas Vaclik, sunt liberi de contract în acest moment.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...

Închisoare cu executare pentru medicul care a luat mită de la pacienți. Decizia este definitivă

Fosta şefă a secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare Fosta şefă a Secţiei...

Oierii își strigă durerea în fața Guvernului. Pesta le-a falimentat fermele

Ciobanii cer ridicarea carantinei și preț minim garantat pentru carne O delegație a protestatarilor a fost chemată la discuții în Palatul Victoria. Fermierii cer oprirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă