25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentOierii își strigă durerea în fața Guvernului. Pesta le-a falimentat fermele

Oierii își strigă durerea în fața Guvernului. Pesta le-a falimentat fermele

Ciobanii cer ridicarea carantinei și preț minim garantat pentru carne

O delegație a protestatarilor a fost chemată la discuții în Palatul Victoria. Fermierii cer oprirea eutanasierii oilor.

Pesta rumegătoarelor mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, ovine și caprine.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a avertizat asupra transporturilor ilegale de animale. „Atragem atenția asupra activităților ilegale, cum ar fi transporturile clandestine de animale, care pot genera focare secundare de boală la mare distanță de focarele inițiale și care pun în pericol eforturile de export”, a transmis ANSVSA.

Oamenii cer demisia guvernanților și susțin că „boala în România e făcută din pixul lor”, pentru că, de fapt, animalele „nu au nici o boală„.

Ciobanii au venit pregătiți cu provizii și spun că nu vor pleca, până când nu își vor rezolva problemele. Ei amenință cu blocarea drumurilor naționale, dacă nu vor fi ascultați.

În perioada 21-25 septembrie, o delegaţie a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, condusă de preşedintele acesteia, Alexandru Bociu, se află la Amman, pentru a discuta despre situaţia epidemiologică a pestei micilor rumegătoare şi pentru a stabili condiţiile necesare pentru exportul de ovine.

Conform ultimelor date anunţate de ANSVSA, România avea active la data de 20 septembrie un număr de 27 de focare de pesta rumegătoarelor mici.






Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...

Cursa digitală a energiei: contoare inteligente pentru 86% dintre consumatori

Președintele ANRE a declarat că au fost montate peste două milioane de contoare inteligente Prezent la Conferința Focus Energetic, președintele ANRE, George Niculescu, a afirmat...

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...
Ultima oră
Pe aceeași temă