25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInternaționalLavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru Casa Albă, declară ministrul de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat postului Sky News Arabia.

Putin a declarat la începutul acestei luni că Rusia doreşte ca Harris să câştige alegerile, într-un comentariu cu tentă ironică în care a invocat râsul ei ”molipsitor” drept motiv pentru a o prefera pe candidatului republican, fostul preşedinte Donald Trump.

”A fost o glumă”, a spus Lavrov, întrebat cât de mult schimbarea preşedintelui american va afecta politica externă a Rusiei.”Preşedintele Putin are un bun simţ al umorului. El glumeşte deseori în declaraţiile şi interviurile sale”, a adăugat Lavrov.

”Nu văd diferenţe pe termen lung în atitudinea noastră faţă de alegerile actuale sau trecute în Statele Unite, pentru că acestea sunt conduse de deep-state-ul notoriu”, a mai spus ministrul rus.Comentariile sale au fost publicate vineri pe site-ul Ministerului de Externe de la Moscova.

Vladimir Putin o susține pe Kamala Harris pentru a fi președinte al SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi că o susţine pe candidata democrată Kamala Harris, actualul vicepreşedinte al SUA, în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, la o zi după acuzaţii de ingerinţe electorale formulate de Washington şi respinse de Moscova, potrivit lemonde.fr.
Preşedintele american Joe Biden „a recomandat alegătorilor săi să o susţină pe dna Harris, prin urmare şi noi o vom susţine”, a spus Vladimir Putin în timpul Forumului Economic de la Vladivostok.

„În al doilea rând, ea are un râs atât de expresiv şi contagios, încât aceasta arată că ea se simte bine”, a adăugat Putin.

Preşedintele rus a estimat că Donald Trump, candidatul republican şi fost locatar al Casei Albe din 2017 şi 2021, impusese „mai multe sancţiuni împotriva Rusiei decât orice alt preşedinte” înaintea lui. Kamala Harris „poate că se va abţine să facă astfel de lucruri”, a declarat Putin.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!




Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Scandalos: bătaie cu bâte printre medici și pacienți

Pacienții și medicii au fugit din Spitalul Pantelimon, de frica bătăușilor, iar unii s-au ascuns în băi Scenele șocante, filmate de martori, arată cum mai...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă