22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăPoliticăRecord istoric negativ anunțat de Elena Lasconi. România împrumută 1,2 lei pentru...

Record istoric negativ anunțat de Elena Lasconi. România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat pe Facebook că România va atinge un nivel record de împrumuturi în 2024, cu o sumă planificată de peste 40 de miliarde de euro (217 miliarde de lei).

Record istoric negativ anunțat de Elena Lasconi

Lasconi a criticat guvernarea actuală, susținând că România se împrumută la un ritm alarmant, cu 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasați.

Ea a subliniat că o mare parte din aceste împrumuturi sunt direcționate către menținerea privilegiilor „baronilor roșii și galbeni”, în timp ce deficitul bugetar a ajuns la 123 de miliarde de lei, conform ultimei rectificări bugetare.

În plus, alte 95 de miliarde de lei sunt necesare pentru a acoperi datoriile existente, amplificând presiunea financiară asupra țării.

„La voi acasă ce alegeți? Să fiți chibzuiți, gândindu-vă și la ziua de mâine, sau risipa totală?

Actuala guvernare Ciolacu, sprijinită militărește de Ciucă, risipește toți banii care ar trebui să asigure viitorul copiilor noștri și siguranța zilei de mâine.

Daca și voi gândiți ca mine, soluția este clară, e soluția pe care o aplică toți românii gospodari: tăierea risipei bugetare.

Marcel Ciolacu ne împinge într-o prăpastie economică. După aproape doi ani fără rectificare bugetară, timp în care a guvernat doar prin Fondul de Rezervă, cu bani alocați din pixul lui, vedem astăzi că suntem duși într-un faliment economic.

Guvernarea toxică a ieșit din nou să se împrumute de pe piețele internaționale, iar suma totală de împrumuturi planificată pentru 2024 a ajuns la un record istoric: 217 miliarde de lei, adică peste 40 de miliarde de euro! Și prea mulți bani din împrumuturi merg în privilegiile baronilor roșii și galbeni.

Ce înseamnă asta pentru noi? Cu un deficit de 123 de miliarde până acum, așa cum arată rectificarea bugetară, și alte 95 de miliarde de lei necesare pentru a rostogoli datoriile, România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasați.

România nu mai poate continua așa. Fiecare leu împrumutat astăzi se va da înapoi prin creșterile de taxe de mâine, pentru că Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă. Dacă îi lăsăm să câștige alegerile, de anul viitor vom avea cu toții taxe și prețuri și mai mari.

Soluțiile USR sunt clare: tăierea risipei bugetare, eliminarea privilegiilor și a pensiilor speciale, reducerea taxelor pe muncă pentru ca toți românii să rămână cu mai mulți bani în buzunar, reducerea taxelor pentru antreprenorii români și eliminarea birocrației.

Nu putem să ne îndatorăm la infinit fără să avem o strategie care să aducă prosperitate pe termen lung. Trebuie să sprijinim mediul de afaceri și angajații români.

Dacă îi lăsăm pe Ciolaci să continue, ne așteaptă un viitor marcat de sărăcie, taxe și mai mari și austeritate.

În noiembrie și în decembrie trimitem Ciolacii acasă și ne apucăm să reconstruim țara. Pentru toți, nu doar pentru unii”, a transmis Elena Lasconi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă