22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportFotbalMonaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus...

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri.

La doar 18 ani, tânărul atacant franco-nigerian este comparat cu Kylian Mbappe, unul dintre cei mai de succes jucători care au trecut pe la Monaco.

Ilenikhena, noul puști minune al lui Monaco

În meciul de joi, Ilenikhena a devenit cel mai tânăr marcator din istoria lui Monaco în Liga Campionilor, la doar 18 ani și 34 de zile, doborând recordul deținut anterior de Kylian Mbappe. Performanța sa, venită într-un moment crucial al meciului contra Barcelonei, nu a trecut neobservată. Tânărul jucător, considerat deja „noul Mbappe”, a avut o evoluție remarcabilă, demonstrând atât talent ofensiv, cât și maturitate în joc.

Născut în Lagos, Nigeria, Ilenikhena și-a făcut debutul la doar 16 ani pentru Amiens în Ligue 2, devenind cel mai tânăr marcator din istoria ligii. După o scurtă perioadă la Antwerp în Belgia, unde a marcat 14 goluri în 50 de meciuri, atacantul a ajuns la Monaco în vara acestui an pentru suma de 19 milioane de euro. Deja, această investiție pare justificată, având în vedere impactul său rapid asupra echipei. Comparat cu Mbappe, care a plecat de la Monaco pentru 180 de milioane de euro la PSG, Ilenikhena ar putea aduce la rândul său o sumă semnificativă clubului dacă își va menține forma.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă