17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalHackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri”

Hackerii iranieni au luat informații din campania prezidențială a lui Donald Trump de la persoane care au fost afiliate campaniei lui Joe Biden în timpul verii, au declarat  oficiali federali pentru Reuters.

Biroul Directorului de Informații Naționale, FBI și Agenția pentru Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii au afirmat, într-o declarație comună, că la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, actorii cibernetici iranieni „au trimis e-mailuri nesolicitate persoanelor asociate atunci cu campania președintelui Biden, care conțineau un fragment preluat din materiale furate, nepublice din campania fostului președinte Trump, ca text în e-mailuri.”

Nu există nicio indicație că personalul lui Biden a răspuns vreodată, se spune în declarație.

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de e-mailurile lor personale”.

„Am cooperat cu autoritățile competente de aplicare a legii, deoarece am fost anunțați că indivizii asociați cu campania de atunci a lui Biden, se numărau printre victimele vizate ale acestei operațiuni de influență străină”, a declarat Morgan Finkelstein, purtătorul de cuvânt al securității naționale pentru campania Harris.

„Câteva persoane au fost vizate, în e-mailurile lor personale apărând informații care păreau o tentativă de spam sau phishing. Condamnăm în cei mai fermi termeni orice efort al actorilor străini, de a interveni în alegerile din SUA, inclusiv această activitate rău intenționată nedorită și inacceptabilă”, a mai spus Morgan Finkelstein.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Ciprian Tătărușanu va da lovitura de start în FCSB – Petrolul Ploiești

Ciprian Tătărușanu, fostul portar al naționalei României și al FCSB, și-a anunțat retragerea din fotbal pe 11 septembrie, la vârsta de 38 de ani,...

Consultări pentru Start-Up Nation 2024: TVA eligibil, obligații de creare locuri de muncă și întârzieri în plățile din 2022

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a organizat recent două sesiuni de consultare pentru stabilirea procedurii de implementare a programului Start-Up Nation 2024. La discuții...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă