15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentVIDEO Doi cetățeni moldoveni și un român, arestați pentru că au adus...

VIDEO Doi cetățeni moldoveni și un român, arestați pentru că au adus în țară „drogul zombie“

Doi cetățeni moldoveni și un român au fost arestați preventiv într-un dosar DIICOT legat de traficul de substanțe psihoactive, inclusiv „drogul zombie,” cunoscut pentru efectele sale devastatoare asupra sănătății. Unul dintre suspecți este acuzat că a introdus în România zece pachete cu această substanță, în timp ce ceilalți doi ar fi contribuit la pregătirea drogurilor pentru comercializare. Ancheta a fost realizată în colaborare cu autoritățile din Republica Moldova, subliniind cooperarea transfrontalieră în combaterea traficului de droguri.

„Din mijloacele de probă administrate până în prezent a rezultat faptul că una dintre persoanele în cauză, cetăţean moldovean, ar fi dezvoltat numeroase conexiuni infracţionale în comunităţile traficanţilor de droguri şi substanţe psihoactive din ţări ca Belgia, Olanda şi Germania, în care ar fi implicat şi alţi conaţionali, folosiţi pe post de curieri, creându-şi, totodată şi o reţea de clienţi, inclusiv pe teritoriul României”, a arătat, miercuri, Poliţia Română.

S-a stabilit că, în 13 septembrie, una dintre persoanele cercetate (cetăţean moldovean, de 37 de ani) ar fi venit din Belgia în România, la volanul unui ansamblu rutier, în care ar fi transportat, în virtutea unei înţelegeri prealabile cu conaţionalul său (de 46 de ani, persoană cercetată în cauză), 10 pachete cu substanţă psihoactivă 2-PEA.

În aceeaşi zi, poliţiştii au prins în flagrant delict două persoane, în municipiul Bucureşti, în timp ce ar fi manipulat, împreună cu un cetăţean român, de 31 de ani, cercetat în dosar, substanţa psihoactivă cu o valoare de piaţă de 200.000 de euro, care ar fi fost destinată comercializării.

”Precizăm că această substanţă, cunoscută sub denumirea generică de «drogul zombie», are efecte devastatoare asupra sănătăţii şi creează o dependenţă rapidă

au anunțat anchetatorii.

În 14 septembrie, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus reţinerea celor trei persoane, pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă