15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportTenisRomânia și-a stabilit lotul pentru Billie Jean King Cup

România și-a stabilit lotul pentru Billie Jean King Cup

România a anunțat echipa cu care va participa în premieră la turneul final Billie Jean King Cup, unde va întâlni Japonia în optimile de finală.

România va juca în optimile turneului Billie Jean King Cup împotriva Japoniei, între 12 și 14 noiembrie. Dacă va reuși să treacă de echipa niponă, echipa noastră va întâlni Italia în sferturile de finală, între 15 și 17 noiembrie. 

Selecționerul Horia Tecău a ales cinci jucătoare pentru acest duel important: Anca Todoni (19 ani, 137 WTA), Monica Niculescu (36 de ani, 40 WTA la dublu), Ana Bogdan (31 de ani, 85 WTA), Gabriela Ruse (26 de ani, 68 WTA) și Jaqueline Cristian (26 de ani, 80 WTA).

Adversarele lor din echipa Japoniei sunt: Naomi Osaka (26 de ani, 76 WTA), Moyuka Uchijima (23 de ani, 59 WTA), Nao Hibino (29 de ani, 147 WTA), Eri Hozumi (30 de ani, 51 WTA la dublu) și Shuko Aoyama (36 de ani, 46 WTA la dublu).

România participă pentru prima dată la acest turneu final, după ce a reușit să se califice în urma victoriei din barajul contra Ucrainei, în aprilie.

Inițial programat la Sevilla, mutat la Malaga

Inițial, turneul final Billie Jean King Cup era programat să se desfășoare la Sevilla, însă Federația Internațională de Tenis (ITF) a decis relocarea competiției la Malaga, la cererea autorităților locale. Turneul va avea loc între 13 și 20 noiembrie, prima zi de meciuri fiind găzduită de Arena Martin Carpena. Decizia mutării a fost luată în urma solicitării partenerului local, Junta de Andalucia, și a fost susținută de primăria și consiliul provincial din Malaga.

Toți cei care achiziționaseră bilete pentru turneul de la Sevilla au avut opțiunea fie să își schimbe biletele pentru sesiuni echivalente la Malaga, fie să primească o rambursare completă.

Orașul Malaga, cunoscut pentru pasiunea sa pentru sport, a găzduit cu succes finala Cupei Davis în urmă cu doi ani, unde Canada a ieșit învingătoare. Primarul orașului, Francisco del Torre, a declarat că găzduirea consecutivă a finalelor Billie Jean King Cup și Cupa Davis reprezintă o mare onoare pentru Malaga. El a adăugat că orașul este angajat să ofere o experiență memorabilă atât jucătorilor, cât și fanilor, prin organizarea unui turneu de neuitat.

„Relocarea a fost cerută de partenerul gazdă al evenimentului, Junta de Andalucia (guvernul Andaluziei), și susținută de primărie și diputacion (consiliul provincial) din Malaga. Tuturor deținătorilor de bilete existente pentru turneul final al Billie Jean King Cup la Sevilla li s-a oferit șansa de a-și schimba biletele pentru aceleași sesiuni din Malaga sau de a primi o rambursare completă”, a transmis ITF prin intermediul unui comunicat.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă