24.3 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSocialPeste jumătate dintre angajații români cred că este momentul potrivit pentru căutarea unui...

Peste jumătate dintre angajații români cred că este momentul potrivit pentru căutarea unui alt job

Un sondaj recent realizat de Gallup arată că românii sunt europenii cei mai implicați în profesia lor, cu 36% dintre aceștia afirmând că sunt foarte dedicați muncii lor, comparativ cu 15% dintre germani și 7% dintre francezi.

Raportul subliniază că, la nivel european, gradul de implicare al angajaților a stagnat, iar bunăstarea acestora a scăzut, cu 41% dintre angajați raportând niveluri ridicate de stres.

În contextul României, 52% dintre salariații români consideră că au o viață prosperă, plasând țara pe locul 13 în clasamentul european, în timp ce 83% dintre finlandezi și 77% dintre danezi se declară foarte mulțumiți de traiul lor actual.

În plus, 53% dintre români cred că momentul actual este favorabil pentru găsirea unui loc de muncă, spre deosebire de doar 32% dintre italieni și spanioli.

Cu toate acestea, doar 29% dintre români își caută activ un nou job.

Totodată, 37% dintre respondenții din România au raportat niveluri ridicate de stres în ziua precedentă, un procent similar cu cel din Franța, Suedia sau Islanda.

În aceeași perioadă, 15% dintre români s-au simțit furioși și tot atâția triști, procentaje care sunt mai mici decât media europeană.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

UEFA Champions League. Clubul care va câștiga liga va primi un bonus de 9,9 milioane de euro

Ediția 2024/2025 a UEFA Champions League aduce schimbări majore în formatul competiției, fiind pentru prima dată când se aplică noua structură introdusă de UEFA. În...

Reacţia unui turist din Polonia în drum spre Grecia după ce a văzut cum ninge pe Transalpina

La munte, au căzut primele ninsori din acest sezon. Pe Transalpina, drumarii deszăpezesc deja şoseaua, iar mai mulţi turişti au avut de suferit din...

Cum să alegi tematica potrivită pentru camera copilului tău: sfaturi și idei practice 

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă