Premierul a admis că pot fi modificări în interiorul proiectului, alocări diferite sau mai multe credite de angajament. Totuși, șeful guvernului a menționat că nu este vorba de mai multe credite bugetare, iar Ministerul Dezvoltării să aibă o sumă mai mare alocată la CNI şi la PNDL.
„Deficitul bugetar rămâne la 7,16%, cu aceiaşi parametri de cheltuieli şi venituri. Aţi văzut foarte bine şi astăzi avizul Consiliului Fiscal, care spune că este un buget credibil şi crede că acest deficit bugetar poate fi atins în acest an”, a afirmat prim-ministrul, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat dacă au apărut modificări, faţă de varianta anunţată, în proiectul legii bugetului de stat care urmează să fie aprobat vineri.
De asemenea, întrebat despre avizul negativ pe acest proiect dat de Consiliul Economic şi Social, premierul a replicat: „Da. Interesant, nu?”.
„Bugetele care au distrus România între 2017 şi 2019 au primit avize pozitive, bugetele care au crescut cheltuielile bugetare nesustenabil, în special de personal, au primit avize pozitive, bugetele care au îngrădit spaţiul economic din România şi au introdus tot felul de legi intervenţioniste au primit aviz pozitiv, iar acest buget care primeşte, în premieră, un aviz pozitiv de la Consiliul Fiscal, de la profesionişti, cei care sunt profesionişti spun că este un buget credibil, primeşte un aviz negativ. Dar, până la urmă, ştiţi cum e, politica încă este o problemă. Deciziile politice încă reprezintă o problemă în România, de aceea am spus că trebuie să facem reforma din temelii şi îmi asum acest lucru”, a punctat Florin Cîţu.
Şeful Executivului a subliniat că nu este nevoie de introducerea de taxe noi în perioada următoare.